Snežna nevihta

Žanrkriminalni roman
Narodnostirska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2023
Založba
Prevod Bernarda Plavec
Ključne besede Otoki, Irska, obletnica, Umori, Maščevanje, Prijateljstvo
Število strani

336

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Bo snežna odeja prekrila skrivnosti prijateljev?

Britanska avtorica Triona Walsh je knjižne prijatelje iz otroštva postavila nazaj na otok Inis Mór, kjer so se spoznali. Pred desetimi leti so v nesreči na morju izgubili Cilliana, Seamusovega brata in Carinega moža, sedaj pa so se ponovno zbrali, da bi obudili spomine in obeležili to obletnico. A njihovo druženje grobo prekine smrt njihove prijateljice Maure, sicer priljubljene učiteljice na otoku. Cara, ki je edina policistka na otoku, se mora zaradi snežne nevihte sama lotiti preiskave, saj so ladijske in letalske povezave onemogoče, prav tako je prekinjen velik del električne napeljave. Zdi se, da bo s preiskavo ogrozila življenja sebe in prijateljev. Ali pa je to le občutek skrivnosti, ki vse bolj silijo na plano? Zgodba o prijateljih, ki so jih leta spremenila in odtujila. Zgodba o skrivnostih in lažeh, ki se razkrivajo tako postopoma, da jih enostavno ne gre predvideti. Vsebinski okvir, ki nam je prav lahko že znan, o srečanju prijateljev iz otroštva oz. mladosti, pa vendar postavljen pod debelo snežno odejo na osamljeni otok, ki zares obstaja, kakor tudi zaliv Kačji brlog na njem, kjer so našli Maurino truplo in trdnjava Dun Aegnus, kjer so nameravali izpeljati “rejv party”. Morda povabilo k obisku tega zanimivega otoka ob zahodni obali Irske! Po branju tega romana vsekakor ne v zimskem času.

“Le poslušaj se! Seveda jo boš zagovarjala. Sveta Maura Inismórška v tvojih očeh ni mogla narediti nič, kar bi bilo narobe … Presenečena bi bila, Cara. Zelo presenečena. Kaj vse vem o njej. Skrivnosti – resnico, ki bi ti jo lahko povedala o Mauri Conneely.” (str. 111)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Snežna nevihta.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 109
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Morda vam bo všeč tudi