Slovenski obraz

4,7
(14)
Žanrspomini
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2014
Založba
Ključne besede Emigracija, Spomini, Slovenski izseljenci
Število strani

147

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

4-5 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Zgodbe o pogumu in optimizmu slovenskih emigrantov v Argentini

Brina Svit je nekega aprilskega jutra leta 2005 na letališču Ezeiza naključno vstopila v taksi argentinskega Slovenca Roka Finka. Njegova zanimiva življenjska zgodba in komunikativnost sta v avtorici prebudili idejo za nov knjižni projekt, to je izdati pripovedi in zapise o slovenskih emigrantih različnih generacij, ki so v Argentini našli zatočišče. Pisateljica je mojstrsko napisanim literarnim portretom dodala še fotografske, ki jih je sama posnela. Med posamezne zgodbe je vpletla še pripoved o argentinskih letih slavnega Poljaka Witolda Gombrowicza. Ta srečanja, ki so se avtorice, kot sama pravi, čustveno zelo dotaknila, jo včasih izčrpala, pa tudi obdarila, odkrivajo del zamolčane slovenske zgodovine in presenečajo s pogumom ljudi, ki so bili prisiljeni svoja življenja začeti na novo.

Zahvaljujem se življenju, pove, kot bi uganila moje misli. To je edina molitev, ki mi pride na misel. Zahvaljujem se mu za vse, kar mi je dalo in mi daje vsak dan znova. Še vedno nič ne rečem. Teh stavkov mi ni treba zapisati, zapomnila si jih bom brez tega. Obdržala jih bom kot darilo.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Slovenski obraz.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 24
Komentarji: 0
Število ocen: 14
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Dela avtorja