Žanrmladinski roman, problemski roman
Narodnostfrancoska književnost
Kraj in leto izidaDob pri Domžalah, 2013
Založba
Prevod Mojca Medvedšek
Ključne besede Mladostniki, Otroci s posebnimi potrebami
Število strani

191

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

6-7 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Simpl in njegov Zajko.

Simpl je 22-letni fant, ki je zaradi umske zaostalosti na razvojni stopnji triletnika. Zanj skrbi njegov brat Kleber, 17-letni gimnazijec, ki sanja povprečne sanje najstnikov, vendar pa je njegovo življenje daleč od povprečnega. Ker noče, da bi bil njegov brat zaprt v psihiatrični bolnišnici Malicroix, se odloči, da bo sam skrbel zanj, saj se je oče po mamini smrti znova poročil in nima časa za svoja sinova. Ko Kleber najde oglas, da štirje študentje iščejo dva sostanovalca, se s Simplom in njegovim plišastim zajcem Zajkom odpravita na ogled. Že naslednji dan imata vsak svojo sobo, selitev pa zanju in za sostanovalce pomeni veliko spremembo, saj si nihče od njih ne predstavlja, kaj pomeni življenje z zaostalim fantom, katerega najboljši prijatelj je plišasti zajec. Ko se oče odloči, da bi bilo za Klebra bolje, da gre Simpl spet v Malicroix, sostanovalci in prijatelji Klebru ponudijo pomoč, da bi brata lahko še naprej ostala skupaj.

Glej tudi:

Medtem ko je oče našteval razloge, zakaj so stvari takšne, kot so,je Kleber dvignil pogled proti stropu. Simpl je bil preveliko breme, življenje z njim je bilo nemogoče, treba bi ga bilo poslati nazaj v Malicroix. medtem je Simpl po postelji raztresel celo vrečo plejmobilov in se polglasno igral, popolnoma zatopljen v svoje početje. Vendar pa je z enim ušesom vseeno poslušal.
Potem ko je oče negotovo privolil, je Kleber odložil telefon. Za hip je obstal z nejasnim pogledom in pritisnil telefon na prsi. Sedemnajst let. Star je bil sedemnajst let , ravno se je vpisal v zadnji letnik gimnazije Henri IV. Želel je opraviti priprave za maturo, maturirati in se nato vpisati na eno od visokih šol. In ob sebi je imel pošast. Svojega brata Simpla – v resnici mu je bilo ime Barnaba – ki je verjel, da so plišasti zajci živi.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Simpl.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 39
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 10
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 8

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja