Simbiotski človek

Žanresej
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaDomžale, 2008
Založba
Ključne besede Preživetje, Varstvo narave, Okolje, Okoljska etika, Človekovo okolje, Okoljska vzgoja
Število strani

356

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Z nami ali brez nas - Življenje vedno najde pot.

Avtor naveden v kolofonu in na ov., Spremna beseda / Vesna Vilar: str. 6-7. , Knjigi na pot / Gorazd Pretnar: str. 8.
Življenje na Zemlji se je ohranilo, ker je vedno delovalo v kompleksnih simbiotskih odnosih. O fenomenu življenja, priznamo ali ne, vemo zelo malo, ker je narava to skrivnost spretno vpletla v neskončne in krhke strukture sožitja med živimi bitji. Mi pa vegetiramo v svetu lačnih ljudi in debelih krav, ker nam sodobna tehnoznanost ponuja dogme kot orodje in orožje vladajočih. Borba in tekmovalnost, močno zabeljeni s pohlepom, ne peljeta v življenje, ampak v pomanjkanja vseh vrst: lakota, bolezen, osamljenost… Samo ob pravih vprašanjih bomo lahko prišli do pravih odgovorov. Z nami ali brez nas – Življenje vedno najde pot.

“Spremenjen znanstveni pogled iz genotipnega v fenotipni, iz genetičnega v okoljski, iz genotipične prevencije v fenotipično prevencijo pomeni, da je v biološki naravi človeka, da s svojo tehnologijo in kulturo poustvarja svoje življenje in družbo, v kateri živi. Poudarek je predvsem na kulturi, kajti varnejšo prihodnost človeka mora oblikovati predvsem nova kultura sobivanja, ne pa nove tehnologije. Skozi fenotipično paradigmo se promovira kulturni preobrat v novo civilizacijo.” (str. 351)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Simbiotski človek.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 6
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0