Šepetati konjem

Žanrdružbeni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 1996
Založba
Prevod Ferdinand Miklavc
Ključne besede Konji
Število strani

395

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

13-14 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Daj konju kar potrebuje in v zameno ti bo podaril svoje srce

Roman je bil avtorjev prvenec in mu je prinesel znaten uspeh, saj je bil eden najbolje prodajanih knjig vseh časov. Po njem so posneli tudi filmsko priredbo, ki jo je režiral Robert Redford ter v njej odigral vlogo šepetalca konjem.
Zgodba govori o deklici Grace in njenem konju z imenom Pilgrim. Nekega zimskega dne doživi nesrečo, ki ima hude posledice zanjo in konja. Ona ostane pohabljena, Pilgrim pa postane travmatiziran in neobvladljiv. Annie poizkuša vse, da bi pomagala hčeri, zato se z njo in s konjem odpravi v Montano, kjer živi Tom Booker. To je moški s posebnim darom za konje, ki mu uspe pozdraviti Pilgrima, pomaga pa tudi Grace, da nazaj vzpostavi dober odnos s konjem. Zgodba pa se zaplete, kajti Tom in Annie se na ranču preveč zbližata. Ko Grace izve za to afero, sledi presunljiv zaključek zgodbe. Nekdo izgubi življenje…

Glej tudi:

Annie je razmišljala, ali naj Grace pove za Toma Bookerja. Od dneva, ko je poslednjič videla Pilgrama, konja skorajda niso več omenjali. Nekega dne sta se skušala Annie in Robert z njo pogovorit o tem, kaj naj bi storili s konjem. Grace pa se je ob tem zelo vznemirila in je mamo grobo prekinila. »Nič nočem slišati o tem,« je rekla. »Povedala sem vama, kaj mislim. Želim, da ga vrneta v Kentucky. Vidva pa si vedno izmislita kaj pametnejšega, torej se kar sama odločita.« Robert ji je pomirjujoče položil roko na ramo in že odprl usta, toda grobo se ga je otresla in zakričala: »Ne, očka!« In ostalo je pri tem.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Šepetati konjem.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 188
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 9