Kamor te vleče srce

Žanrljubezenski roman
Narodnostavstralska književnost
Kraj in leto izidaDob, 2013
Založba
Prevod Tamara Bosnič
Ključne besede Delo, Divjina, Konji, Ljubezen, Maščevanje, posestvo
Število strani

659

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

21-22 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Lepa in pametna Queenie Hanlon, hči na znamenitem posestvu Tingulla v avstralski divjini, ima rada domače posestvo in vse, kar je povezano z njim. Odlično zna ravnati s konji, je delovna, medtem ko je njen brat Colin, po znanju in spretnostih, njeno pravo nasprotje. Na svoj enaindvajseti rojstni dan Queenie spozna Terranca, prav tako velikega poznavalca ter ljubitelja konj, in med njima je takoj začutiti medsebojno privlačnost. Po tragični smrti mame in kasneje tudi očeta podeduje posestvo, saj je oče vedel, kako navezana je na to zemljo in da bo dobra, skrbna gospodarica. Brat Colin naj bi dokončal študij, potem pa ji pomagal voditi posestvo, saj je bil še mlad in neodgovoren, vendar pa je užaljen sklenil, da bo Tingulla nekoč njegova. Terrance se ne želi poročiti z bogato Queenie brez denarja, zato se odpravi v Ameriko, da bi z delom s konji zaslužil dovolj za nakup posestva. Colin prepreči dopisovanje med Queenie in Terrancom. Ona medtem ugotovi, da je noseča, se umakne s služabnico na samo in da fantka takoj po rojstvu v posvojitev. Delo na tako velikem posestvu je zahtevno, zato se Queenie zbliža z Warwickom in se z njim poroči. Prepusti mu vodenje posesti, popolnoma mu zaupa, saj ne ve za njegovo skrito strast – stave. Nenadna smrt moža ter izguba posestva zaradi zadolženosti jo prisilita, da se s hčerko preselita v mesto k prijateljici. A delovna, iznajdljiva in vztrajna kot je, se hitro postavi na noge. Obnavljati začne stare, zapuščene hiše ter skrbno ravna z denarjem, da se lahko končno vrne tja, kamor jo vleče srce – na Tingullo in k Terrancu.

Po izročilu avstralskih staroselcev je Sanjski kraj posvečen kraj, kjer se rodiš in kjer prebiva tvoj duh.
Je kraj, ki mu pripadaš, kjer si eno z naravo. Kraj, kjer najdeš znanje, mir in veselje.
Za belce takšni kraji ne obstajajo. Prav tako jih ni moč najti na zemljevidu. So kot mehko pregrinjalo, ki prekriva aboriginsko Avstralijo, in z nevidnimi nitmi vežejo nase duha in dušo, te kličejo, da se vedno znova vračaš – vračaš v srce kraja, ki se mu reče Sanjski kraj.

(str. 6)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Kamor te vleče srce.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 128
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja