Sanatorij

Žanrkriminalni roman, srhljivi roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2021
Založba
Prevod Mihaela Pečnik
Ključne besede Maščevanje, Odnosi, Skrivnosti, Zločini
Število strani

367

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Dobrodošli! Od tu ni več poti nazaj!

Si predstavljate, da se znajdete ujeti v ogromni stari stavbi iz katere izginjajo ljudje? Poslopje nekdanjega švicarskega sanatorija za zdravljenje tuberkoloze je uspešni podjetnik Lucas prenovil v sodobni hotelski kompleks. Čeprav se zdi, da ne zasneženo visokogorsko območje, niti temačni objem dreves, kaj šele stavba s svojo zgodovino ne pričajo ravno o gostoljubnosti. Ko Elin prejme povabilo na zaročno zabavo v novi hotel se iz dneva v dan prebuja z grenkim priokusom v ustih. Sredi skoraj prisilnega dopusta z delovnega mesta kriminalistke in dvomov o skupnem stanovanju s partnerjem se je glavna protagonistka znašla na razpotju. Upa, da bodo oddih in bratova zaročna zabava prekrile temne in boleče sence preteklosti. A novopečena britanska avtorica vsebino odvije v vedno nove smeri, morda je vzrok iskati v njenem študiju angleščine in kreativnega pisanja na univerzi v Warvicku. Običajno se me strah polasti ob ogledu srhljivk, a Sanatorij prav to je, srhljiva zgodba skrita za platnicami. In spet me je po dolgem času ob branju oblivala “kurja polt”, moj pogled pa je vse preveč pogosto zataval k vhodnim vratom, ko so mi v ušesih odmevali nekam piskajoči vdihi izza črne maske s čudno cevjo. Kaj pa, če …? To je prvi triler Sarah Pearse, upam, da bo izdala še kakšnega.

Elin pokima, medtem, ko razmišlja, kaj to pomeni. Spremenilo je njeno predstavo o Lucasu: lažnivec je. Trdil je, da ni vedel, da je truplo na gori Danielovo, in fotografija njega in Adele namiguje na to, da jo je poznal precej bolje, kot je rekel; zdaj pa še to.
Jasno ji je dal vedeti, da ni bil v stiku z Laure, odkar sta razšla.
Zakaj bi lagal?
A Elin pozna odgovor: lagal bi le, če bi kaj skrival. (str. 213)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Sanatorij.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 130
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 2
Je prebralo: 10

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja