Deček iz gozda

Žanrkriminalni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2021
Založba
Prevod Maja Prevolnik
Ključne besede izginotje, Skrivnosti, Najstniki, Triler
Število strani

349

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Deček iz gozda avtorja Harlana Cobena je napet triler, v katerem Divjak, mož s skrivnostno preteklostjo, išče pogrešano najstnico. Divjaka so pred tridesetimi leti našli v gozdu v gorovju Ramapo v bližini predmestja Westvilla. Še kot otrok, star okrog šest do osem let, je popolnoma sam živel v državnem gozdu. To je bil takrat eden najbolj nenavadnih primerov, ki jih je preiskovala pristojna policija. Sedaj kot odrasla oseba še vedno ne ve, kdo je in od kod prihaja. Ko nekega dne izgine najstnica Naomi Pine, ga kazenska odvetnica Hester Crimstein prosi, da jo s svojimi posebnimi sposobnostmi poskuša najti. Naomi je bila v šoli žrtev nenehnega šikaniranja, kar je opazil tudi Hesterin vnuk Matthew, ki je na to opozoril svojo babico. Naomi je izginila že večkrat, zato tokrat njenega izginotja nihče ne jemlje resno. Čez nekaj dni poleg Naomi izgine še najstnik Tresk … Pri iskanju najstnikov Divjak odkrije številne skrivnosti, ki jih prekrivajo vplivni ljudje v skupnosti in tako posegajo v življenja prebivalcev te skupnosti. Zaveda se, da mora razrešiti skrivnosti, preden bo prepozno.
Ameriški pisec kriminalk ljubitelje svojih knjig že skoraj četrt stoletja razveseljuje z novimi deli. Njegove knjige so izšle v triinštiridesetih jezikih in so najbolj prodajane uspešnice v mnogih državah.

Naomi mirno sedi in čaka, da bo tega konec.
Konec za zdaj, vsaj za zdaj. Mogoče za danes. Zagotovo ve, da ne bo konec za vedno. Ne danes. Ne jutri. Trpinčenje se nikoli ne konča za dolgo. To je njen nenehni spremljevalec.

(str. 12)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Deček iz gozda.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 90
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6

Dela avtorja