Sad strasti

4,2
(11)
Žanrdružbeni roman, psihološki roman
Narodnostnizozemska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2005
Založba
Prevod Tanja Mlaker
Ključne besede Bolečina, Spomini
Število strani

236

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Čigav si, sin moj?

Prvenec pisatelja je bil najbolje prevajan nizozemski roman, bralce po svetu je navdušil in pozitivno presenetil, avtor pa je zanj dobil nagrado Generale Bank. Osrednji sklop romana temelji na bolečem in provokativnem iskanju resnice, vmesni prehodi pa so obogateni s spomini iz preteklosti glavnega protagonista Armina Minderhouta. Ob nekem zdravniškem pregledu mu povedo, da je neploden že od rojstva. Njegov 13-letni sin Bo torej ni njegov sin in zastavlja se vprašanje: čigav pa potem je? Žena oz. mati omenjenega dečka je mrtva že deset let, torej očetovstva pri njej ne more preveriti. Subtilna zgodba se konča z neverjetnim zasukom – šokantno resnico, do katere se Armin dokoplje po številnih vzponih in padcih.

Glej tudi:

Nenadoma opazim, da se mi tresejo noge. Soba se zamegli, zdravnik s stolom vred zaplava do okna in nazaj. “Prekleto,” zaječim, ko se sesedem na stol. Zvije me. Z rokami si zakrijem obraz. Začutim sol solza, ki me zaskeli v očeh, toda zdaj nočem jokati. “Prekleto,” še enkrat izdavim in pobegnem iz pisarne, kolikor hitro me nesejo moje mlahave noge. “Gospod Minderhout!” zakliče za menoj presenečena medicinska sestra. “Gospod Minderhout!”

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Sad strasti.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 40
Komentarji: 0
Število ocen: 11
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 13

Dela avtorja