Rdeča laterna: zadnji kolesar na Dirki po Franciji

Žanresej
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaPreserje, 2016
Založba
Prevod Dejan Vrhovc
Ključne besede Kolesarstvo, Tekmovanja, Zgodovina
Število strani

270

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

9-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Zmagoslavje zadnjih

Rdeča laterna je knjiga o kolesarstvu. V bistvu je knjiga le o eni dirki, ki se imenuje Tour de France. Dirki vseh dirk, o kateri zadnje čase tudi Slovenci vemo vse, saj jo predvsem naši kolesarji v zadnjih letih tudi močno zaznamujejo. Najmočneje! A vendar Rdeča laterna v prvi vrsti ni knjiga o zmagovalcih najpomembnejše kolesarske dirke na svetu, ampak je knjiga o tistih kolesarjih, ki so ciljno črto prečkali zadnji. Knjiga o poražencih, ki pa to vendarle niso. Cestno profesionalno kolesarstvo je namreč precej kompleksnejši šport, kot je videti na prvo žogo. Je ekipni šport, v katerem so zmagovalci posamezniki, ki pa brez svojih pomočnikov to nikdar ne bi postali. Tudi nekaterih tistih, ki so bili zadnji in kakšni od njih celo zanalašč. Rdeča laterna je izjemno zabavno in poučno čtivo, pa četudi niste zagret kolesarski navdušenec, saj predstavi ta naporen in zahteven šport na povsem drugačen in svež način. Obvezno branje za vse navijače Rogliča, Pogačarja, Mohoriča, Tratnika … in tudi za vse, ki boste to šele postali!

“Potem pa dodajte prosti radikal, kot je Zaaf, za katerega se zdi, da zgolj lebdi in povzroča težave, pa dobite povsem drugačno dirko. To je top, ki strelja krogle na vse strani in zmeša karte, pri čemer proti odkupnini ugrablja tako prijatelje kot sovražnike. V hollywoodskem filmu bi bil pogajalec, ki najprej ustreli talca, nato pa izzivalno dvigne obrvi. No, kaj boste pa zdaj?” (str. 90)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Rdeča laterna: zadnji kolesar na Dirki po Franciji.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 13
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0