Žanrkratka zgodba, mladinski roman
NarodnostKnjiževnost različnih narodov
Kraj in leto izidaLjubljana, 2014
Založba
Prevod Irena Duša
Število strani

221

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

A si ti že? Ja, valda. Kaj pa ti? Itak.

Izguba nedolžnosti je nedvomno ena izmed prelomnih točk v življenju mladostnikov. Oziroma, vsaj njim se zdi tako. Osem zgodb opisuje doživljanje najstnikov in najstnic ob njihovem “prvič”, ki pa je vedno drugačen od idealističnih pričakovanj. Avtorice in avtorji z izjemno rahločutnostjo in spretnostjo prikazujejo najstniški svet, ki deluje zelo prepričljivo in sodobno. Pozabite čebelice in ptičke, današnji najstniki vedo veliko več, kot si starši upajo priznati (in kar je v eni izmed zgodb zelo zabavno prikazano). A vendar je s prvim zaresnim korakom v svet spolnosti povezanih mnogo čustvenih in duševnih stisk, pa tudi lepega in nepozabnega. Osmim zgodbam sodobnih britanskih avtorjev oz. avtoric sta v slovenski izdaji dodani še zgodbi Suzane Tratnik in Gorana Vojnovića. Branje, ki bo zagotovo navdušilo nemalo odraščujočih mulcev in smrkelj pa tudi marsikaterega starša.

Glej tudi:

Vprašala je, ali imam kondome, ki jih seveda nisem prinesel. Zakaj pa bi jih? Nikoli si nisem predstavljal, niti v najbolj divjih sanjah ne, da bi stvari lahko pripeljale tako daleč. Če drugega ne, sem bil še devičnik. Tudi to je bilo nekaj, česar ji nisem imel namena razlagati.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Prvič.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 55
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 18
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 10

Dela avtorja