Prisega [Elektronski vir]

Žanrkriminalni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2015
Založba
Ključne besede Kazenske preiskave, Ugrabitve, Serijski morilci, V leposlovju, Umori, Detektivi
Število strani

335

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

James Patterson je preden je postal pisatelj, naredil uspešno kariero v marketinškem poslu. Njegov kriminalni roman Prisega je eden najmočnejših in nepričakovanih tovrstnih romanov. Ko roman beremo, že mislimo, da vemo, kdo je kriv za umore in ugrabitve. Izkaže se, da temu sploh ni tako. Primera, ki ju rešujeta Alex Cross in njegova druga žena Bree se prepleteta. Uspe jima, da razrešita umore v masažnih salonih, najdeta žive ugrabljene otroke in primera oziroma primer pripeljeta do konca. V življenje Alexa Crossa in njegove družine, žene, babice ter treh otrok pa močno poseže tudi Marcus Sunday, ki se ukvarja s popolnimi zločinci. Alex Cross ga je motil, ker je razreševal umore in kljub vsemu večkrat prišel na sled popolnim zločincem. Pa vendarle je Marcus Sunday mislil, da je pametnejši od vseh in je Alexa Crossa izzival in bil vedno korak pred njim. Vedel je, da je za Alexa Crossa najbolj boleča točka družina, za katero bi naredil res vse in udaril je točno tam. Ugrabil je člane njegove družine. Kako se je to končalo pa boste izvedeli čisto na koncu knjige ali pa tudi ne. Alexu je v kritičnih trenutkih najbolj pomagala Ava, dekle, ki je živela pri Crossovih. Bila je sirota, ki je večkrat zbežala iz sirotišnice. Po letih mirnega življenja pri Crossovih je zapadla v svet mamil in se izgubila, težki položaji pa nam pokažejo, da je družina v resnici najpomembnejša.

“V nočni mori, ki se je vlekla uro zatem, je zabrisana postava, ki sem jo poznal kot Thierryja Mulcha, potem ko me je treščila po glavi in ukradla denar, bežala pred hiši zasvojencev. Kot lik iz risanke sem pogumno prenesel udarec, planil na noge in se pognal za njim na prosto. Vendar nisva bila več v Washingtonu, ampak na tisti zapuščeni kmetiji, kamor je Carney zaprl Cam Nguyen in otroka. Mulch je planil v hišo, videl sem le odsev tistih norih rdečih las, in za njim sem se pognal v klet in skozi skrivni rov. Ko sem iz rova prišel v spodnjo klet, Mulcha ni bilo nikjer. Toda soba, ki jo je zgradil Carney, je v mojih sanjah še vedno obstajala in v njej je gorela luč. Pokukal sem v notranjost in zraven kadi zagledal svojo družino, ki je ležala na tleh v enakem položaju kot na fotografijah. Ustreljeni v glavo, mrtvi in krvavi so ležali na boku.” (str. 324)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Prisega [Elektronski vir].

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 8
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja