Kirurg

4,5
(15)
Žanrkriminalni roman, srhljivi roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2010
Založba
Prevod Jolanda Blokar
Ključne besede Detektivi, Umori
Število strani

379

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Srhljivo, grozljivo.

Tess Gerritsen je mojstrica v svojem žanru – medicinskih kriminalkah. Ne prizanaša nam z opisi krvavih prizorišč zločinov in tudi ne z natančnimi opisi obdukcij žrtev. V pričujoči knjigi se storilec ponoči pritihotapi v spalnice žensk in jih s skalpelom prebudi v najhujšo moro. Njegovi natančni postopki namigujejo, da gre za zdravnika, zato mu novinarji nadenejo ime Kirurg.

Glej tudi:

Kamera je zapustila kuhinjo in odšla po hodniku. Obstala je, da je pokukala v kopalnico – rožnate brisače, zavesa za prho, posuta s pisanimi ribicami. Moore je imel potne roke. Bal se je tistega, kar bo sledilo, vendar ni mogel odtrgati pogleda. Kamera se je obrnila proč od kopalnice in nadaljevala pot po hodniku, mimo uokvirjenega akvarela, na katerem so bile rožnate potonike. Na lesenih tleh so bile razmazane krvave sledi čevljev, ki so jih pustili prvi policisti na prizorišču, nato pa še razburjeni reševalci.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Kirurg.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 100
Komentarji: 0
Število ocen: 15
Želi prebrati: 20
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 38

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja