Mali princ iz Afrike

Žanrmladinska povest
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaPekel, 2023
Založba
Ilustracije Nataša Gregorič Nabhas
Ključne besede Ljubezen, brodolomci, Afrika, Umetnost, Begunci, Sočutje, Nesreče, Risanje, medsebojna pomoč, Družina, posvojeni otroci
Število strani

102

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

3-4 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Mali princi živijo tudi v Afriki


Knjiga govori o dečku iz Afrike, ki z mamo in drugimi pribežniki beži iz črne celine čez Sredozemsko morje, doživi brodolom in ga reši grški ribič. Zgodba se razplete in dočaka srečen konec. V knjigi se avtor poglobi v vprašanje imigracijskih tokov. S to problematiko se je soočil ob srečanjih s s prebežniki, najprej v Grčiji, nato pa v vseh republikah bivše Jugoslavije. knjiga je opremljena s čudovitimi ilustracijami Nataša Gregorič Nabhas.lastne oči soočal s prebežniki, najprej v Grčiji, nato pa v vseh republikah bivše Jugoslavije.

Tisk po naročilu.

“MAMA AMINA:
Ko je čoln z vrha vala zgrmel v globino, sem bila prepričana, da je vsega konec. Lahko semle še stisnila k sebi svojega otroka. Kaj je bilo pote, ne vem, izgubila sem zavest. rešil me je rešilni pas, ki me je obdržal na gladini, dokler me ni rešila neka ladja.
v bolnišnici sem si želela umreti. Hitro, da končam vse trpljenje na tem svetu. Vsaka misel na Malega princa mi je povzročala bolečino. Prihod Emila, ki mi je povedal, da je moj sin živ, je bil zame novo rojstvo. To, kar je on naredil za naju, je neverjetno. Res je naredil čudež.
Seveda sem se potem zbala, kaj bo z mano in otrokom, kam gremo. Pa me je Emil potolažil. Odpeljal naju bo, na svoj dom, je zagotovil, Človek, ki toliko tvega za drugeg, ne more biti slab.” (str. 94)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Mali princ iz Afrike.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 63
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Dela avtorja