Astrološki vodnik za strta srca

Žanrljubezenski roman
Narodnostitalijanska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2015
Založba
Prevod Petra Berlot Kužner
Ključne besede Ljubezen, Astrologija, Italijanska književnost
Število strani

512

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

17-18 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Alice Bassi dela na televiziji. Je v obdobju, ko je nezadovoljna s svojim ljubezenskim in poslovnim življenjem. Novica, da se bo njen bivši poročil, vso zadevo samo še poslabša. Ko tako nesrečna objokuje svoje življenje, spozna mladega igralca Tiziana (Tia). Njegov hobi je astrologija. Sprva skeptična Alice malo za rezervo jemlje njegove nasvete glede njenega ljubezenskega življenja in zvezdnega vpliva nanj. Sčasoma pa njeno navdušenje raste in počasi že meji na obsedenost. Zabaven roman nas popelje skozi Alicino življenje na humoren način in nam pokaže, da ni potrebno vedno na vse gledati tako resno. Da je s kančkom humorja lažje prebroditi krize in malo manj vesele plati življenja.

Prime me za roko in odvleče proč. “Glej, drži, da sem tudi strokovnjak za astrološka znamenja, ampak ti si tako zatiskaš oči, da kar ni res. To je sicer značilno za tehtnice. Tip nekaj kuha. In ni mu lahko, ti povem. Že en pogled nate je bil dovolj, da sem vedel, kaj si po horoskopu. In kako potem ne bi opazil, da je on škorpijon, če ga gledam že mesec dni? Poslušaj,” reče in začne šteti na prste. “Po naravi je precej siten, ker mu vlada planet Mars. Zna pa biti tudi prijazen in nežen na svoj način, in Enrico je dejansko do vseh vas tudi očetovski. To pa zato, ker je škorpijon znamenje protislovij in mu ne moreš nikoli povsem zaupati. Čustva rad skriva, ker se noče kazati šibkega, in zato raje prvi napade. Če še nisi opazila, je tvoj šef zadnje čase kot nor, razburjen, plane za vsako figo. Ergo, je škorpijon in Saturn mu pošteno daje vetra. Zdaj morava samo še ugotoviti, za kakšen veter gre.”

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Astrološki vodnik za strta srca.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 17
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6

Morda vam bo všeč tudi