Potovanje v Indijo : misijonarska potopisa, konteksti in analize

Žanrpoljudnoznanstvena knjiga, potopis, družboslovna razprava
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaKoper, 2021
Založba
Ključne besede Slovenski misijonarji, Indija, Misijonarji, Razprave
Število strani

303

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Potopisa iz daljnih misijonov pod drobnogledom znanosti

Znanstvenici Ana Jelnikar in Helena Motoh sta se lotili analize potopisov slovenske misijonarke Miriam Zalaznik in našega misijonarja Stanka Poderžaja. Oba sta delovala v Indiji, njuna potopisa pa sta med letoma 1929 in 1932 po delih izhajala v reviji Katoliški misijoni. Knjiga je nastala v okviru raziskovalnega projekta ARRS “Slovenske misijonarke v Indiji: pozabljeno poglavje v medkulturnih odnosih”. V prvem delu avtorici govorita o zgodovini potopisne literature, o misijonarjih potopiscih, zgodovini krščanstva v Indiji, evropsko indijskih stikih in jugoslovanskih misijonarjih v Indiji. V drugem delu predstavita bralcu oba potopisa, ki sta jih opremili z opombami in biografskimi informacijami, v tretjem pa z različnih zornih kotov potopisni besedili analizirata. Knjiga je bogato opremljena s slikovnim gradivom (fotografije, razglednice, pisma, članki…).
Delo, ki bo zagotovo zanimalo tako strokovnjake, kolege misijonarje, radovedne katolike, navdušence nad duhovnostjo Indije, pa tudi popotnike, posebno tiste, ki o svojih potovanjih radi tudi kaj napišejo.300 izv., O avtoricah na sprednjem zavihku ov., Opombe z bibliografijo na dnu str., Kazalo. , Izšlo ob finančni podpori Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS)
300 izv., O avtoricah na sprednjem zavihku ov., Opombe z bibliografijo na dnu str., Kazalo. , Izšlo ob finančni podpori Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Potovanje v Indijo : misijonarska potopisa, konteksti in analize.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 9
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0