Poslednji kristjani : beg in izgon z Bližnjega vzhoda

Žanresej, potopis, življenjepis / biografija
Narodnostnemška književnost
Kraj in leto izidaCelje, 2018
Založba
Ključne besede Vojna, Sirija, Islam, Bližnji vzhod, Vzhodne cerkve, Irak, Verstva, Spomini, Krščanstvo, življenjske zgodbe, Begunci
Število strani

239

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Skozi življenjske zgodbe o Siriji

Avtor je katoliški duhovnik, ki se je pridružil redu manjših bratov Charlesa de Foucaulta. Živi v Leipzigu. Obiskuje zapore in se v zadnjih letih srečuje tudi z begunci. Ko spozna sirskega begunca, ga ta povabi s seboj v Irak. Andreas Knapp povabilo sprejme in tako od blizu spozna razmere v Iraku in begunce v taboriščih, to je sirske kristjane, ki še govorijo aramejščino, Jezusov jezik. Njihove življenjske zgodbe ga pretresejo, prav tako tudi njihova globoka vera. Začne raziskovati zgodovino Sirije in Bližnjega vzhoda, poglobi se tudi v razlike med duhovnostjo vzhodne in zahodne cerkve. V delu se posveti tudi preganjanju in genocidu Armencev, kar je bilo dolgo zamolčano. Pojasni tudi različne veje islama. Ta ponekod z zakonom utemeljuje neenakost med muslimani in kristjani.
Andreas Knapp je v Nemčiji priznan in cenjen pisatelj.


Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Poslednji kristjani : beg in izgon z Bližnjega vzhoda.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 13
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0