Dobra žena

4,5
(17)
Žanrdružinski roman (tudi rodbinski), erotični roman, psihološki roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2015
Založba
Prevod Andrea Potočnik
Ključne besede Družina, Ljubezenski partnerji, Psihoterapija, Samomorilnost, Seksualnost, Zakonsko življenje, Ženske
Število strani

299

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Kako se ustvarjamo in izgubljamo

Anna je Američanka, poročena s švicarskim bančnikom Brunom, mati treh otrok, družina živi v lepi hiši v bližini Züricha. Anna je dobra žena – večinoma in navzven. V svojem bistvu pa je obupana, žalostna ženska, ki skuša pozabiti ljubimca, s katerim je bila nekoč resnično srečna. Obiskuje psihoterapevtko, vpiše se na tečaj nemščine, depresijo premaguje z nizom spolnih razmerij. To Annino dvojno življenje prekine tragedija, ki razbije že tako krhko družinsko ravnovesje. Roman je neobičajna in boleča pripoved o iskanju smisla življenja, o nezaceljenih ranah, ki vodijo v katastrofalne odločitve pa tudi o nemoči in brezbrižnosti psihoterapevtov, nezmožnih nesebične pomoči v pravem trenutku.

“Takoj ko sem te zagledal, sem vedel.” Anna ga je vprašala, kako je to mogoče. “Moški zavoha žensko žalost.” “In ti si zavohal mojo.” Anna je bila užaljena, ker je uporabil besedo “vohati.” Kot da žalost zakriješ z vrtnicami. Kot da obupanost spereš z milom. “Da.” “In jo izkoristil.” Anno je to vrglo iz tira in očaralo. Ter še nekaj drugega, česar ni znala izraziti z besedami. Se je počutila krivo? Razkrinkano? Zasačeno? Nekaj takšnega. Archie jo je popravil: “In se nanjo odzval”

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Dobra žena.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 164
Komentarji: 0
Število ocen: 17
Želi prebrati: 17
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 17

Morda vam bo všeč tudi