Žanrkratka zgodba
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2015
Založba
Ključne besede Odnosi, Strah, Tesnoba, Psihološki vidik, Bolečina, Odvisnosti, Zaskrbljenost
Število strani

175

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ni naključje, da ima zbirka točno ta naslov. Gre res za posamezne heterogene zgodbe, ki bi jim lahko pripisali strah, tesnobo in negotovost kot skupni imenovalec. Gre za tenkočuten odsev sveta, različnih poti, ki se križajo prepletajo, mešajo usode in iščejo prave smeri. Vsaka zgodba ima svoj tempo, slika svoje vzdušje, napetosti in travme. Ovite so v pisateljičino empatijo in iskreno razumevanje odzivov njihovih protagonistov. Mojstrsko naslikane usode so odraz razburkanega časa in sveta nasploh. Angažiranost in kritika družbe nista v prvem planu, ju pa lahko razberemo skozi izbrane vsakdanje teme šestnajstih zgodb kot ljubezen, smrt, imetje, preživetje, straševstvo, nerazumevanje, odvisnost, nasilje, spolnost, fobija, neuravnovešenost …, postavljenih v svojsko vzdušje in izbran multikulturni prostor.

Kako je svet lep! Prišel bo pome! Počakala bom tri ure in na varnem bom. Imam knjigo! Branje me nosi v popoln mir… kadar se zgodi, česar si nismo želeli, in kadar postanemo občutljivi za vse, zaradi česar je bivanje obilno, strastno, opojno… Domov grem! Domov grem z njim!
Popolnoma sama stojim pred letališko zgradbo, v trebuhu in nogah me ščemi od veselaga pričakovanja, ko pride, se presede na sovoznikov sedež in reče, saj je v redu, no, saj je v redu, poslušaj in glej zdaj navigacijo. Položi mi roko na koleno, se nasloni nazaj in zapre oči. Lahko bi vedel, positnari, da ne boš znala… Pa ustavi nekje za bencin, sendviče, in če hočeš zase kavo…
(str. 174)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Glasovi.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 19
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Dela avtorja