Nič mi ni

Žanrmladinski roman
Narodnostnemška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2002
Založba
Prevod Sanda Šukarov
Ključne besede Psihosocialne težave
Število strani

166

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Kitty je petnajstletnica s težavami, ki jim ni kos, prav tako ji ne znajo pomagati ne starši, ne učitelji, še manj sošolci. Zdi se, da vsi našteti Kittyjine probleme le še poglabljajo. Šola ji je v breme, samopodoba se ji ruši, psihične težave se kažejo kot anksioznost (prikazujejo se ji gosenice, sliši glasove, ki govorijo o njej le slabo), Kitty se tudi reže in ima za sabo že nekaj samomorilskih poskusov. Spozna leto starejšega fanta Svena, ki je prav tako zapuščena duša, z njim najde pristen stik. Sven ji ponudi zatočišče, a kmalu se izkaže, da ima premalo izkušenj, da bi ji lahko pomagal. Knjiga spodbuja k razmišljanju o tem, da si moramo pravi čas poiskati pomoč in o svojih težavah spregovoriti.

Zdravnica je odvezala gazo in jo odvila. Bolj ko je odvijala, več je bilo krvi. “Si spet vse razpraskala?” Končno jo je pogledala. Kljubovalno ji je vrnila pogled. “Jasno.” “Nič ni jasno,” je dejala zdravnica. “Kaj hočeš s tem doseči?” “Nič.”

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Nič mi ni.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 92
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5

Morda vam bo všeč tudi