Nekaj ti moram povedati

Žanrdružbeni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2009
Založba
Prevod Miha Avanza
Ključne besede Medosebni odnosi, Družbeni problemi, Psihoanaliza
Število strani

414

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

13-14 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Usodna skrivnost in življenje

Hanif Kureishi, uspešen angleški pisatelj, avtor uspešnice Buda iz predmestja, nam v romanu Nekaj ti moram povedati predstavi večplastno zgodbo. Jamal Khan, pakistansko-angleški psihoanalitik, je osrednji lik romana. V njegovi pripovedi se prepletajo spomini na mladost, v Angliji v sedemdesetih letih in sedanjost, ko je Jamal uspešen moški zrelejših let. Skozi celotno zgodbo lahko opazujemo odnos do priseljencev v takratnem času, vseeno pa to ni osrednja tema. Postavljeni smo v bogat svet medosebnih odnosov, spremljamo spreminjanje pogleda na življenje od mladosti do zrele dobe, kjer se prepletajo droge, seks, prijateljstvo, družina in ljubezen. Glavnim likom tako sledimo od najbolj intimnih trenutkov do divjih zabav, polnih površinskih srečanj. Skozi zgodbo čutimo krivdo, ki izvira iz skrivnostnega pripetljaja v mladosti glavnega lika in vidimo, kako ta temna skrivnost vpliva na njegovo nadaljnje življenje in osebe okoli njega.

Glej tudi:

Ukvarjam se s skrivnostmi: z njimi se preživljam. S skrivnostmi strasti, s skrivnostmi tistega, kar si ljudje zares želijo in česar se najbolj bojijo. S skrivnostmi, ki razkrivajo, zakaj je ljubezen tako muhasta, seks tako zapleten, življenje tako težavno in smrt tako blizu in hkrati tako daleč. Zakaj sta užitek in kazen tako tesno povezana? Kaj nam govorijo naša telesa? Zakaj zbolimo? Zakaj si želimo, da bi nam spodletelo? Zakaj je radost tako težko prenesti? (Str. 7)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Nekaj ti moram povedati.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 32
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja