Nedokončana

Žanrdnevnik, spomini
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2018
Založba
Ključne besede Droge, Starši, Odvisniki od drog, Odvisniki, Skupine za samopomoč
Število strani

168

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

"Moj otrok vendar ne spada sem!"

Tina se drogira! Najprej taji, ker je v lažnivem svetu, kjer vladajo droge, laž običajna. Vsi vpeti si lažejo, vsi bežijo pred priznanjem, da ne zmorejo vpogleda v resnico in življenje, ki ga zares živijo. S tem, ko rečemo vsi so vpeti, pomeni to vrtiljak s starši, prijatelji in partnerjem zadrogiranega upravljalca norega vrtenja. Zatiskajo si oči in očitne stvari maskirajo z izgovori in pretvarjanjem. Obupana mama »izgubljene«hčere se poda na že uhojeno pot žalostnih, a še upajočih reševalcev življenja, ki to že zdavnaj ni več. Včlani se v društvo, zbirališče podobno upajočih kot je sama. Spoznavajo srhljivo požrešnost metastaz, ki jih ustvarja droga. In vedno se na koncu vrste, z vprašanji brez pravih odgovorov, postavita v paru: “Zakaj prav meni?” in “Kdo je kriv?”
Žalostna osebna izpoved resničnosti, ki je hotela biti drugačna.

Velikokrat sem premišljevala, kdo je ta ženska, ki živi pri meni. To vendar ni moj otrok, kakršnega sem poznala. Sploh si nisem znala predstavljati, da droga tako spremeni človeka. Odvisniki postanejo spretni lažnivci, tatovi in goljufi. Čustev ne poznajo več. Tisto, kar naj bi bila ljubezen, je samo sredstvo, da pridejo do denarja za drogo. Pri tem jim je čisto vseeno, kdo je človek, ki ga hočejo izkoristiti: ali popoln tujec ali pa mama, oče, sestra…Predvsem društvu in predavateljem se moram zahvaliti, da sem se tega naučila in sem stvari sprejemala take, kot so bile.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Nedokončana.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 16
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi