Žanrstrip
Narodnostfrancoska književnost
Kraj in leto izidaTodraž, 2023
Založba
Prevod Dejan Debelak
Ključne besede Nosečnost, poporodna depresija
Število strani

139

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

4-5 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ko "biti ženska pomeni delati se, kot da ni nič" (str. 45)

Sophie in Mathou sta nadarjeni umetnici, vsaka na svojem področju, ki ju druži posebna izkušnja materinstva – obe sta dobili prvega otroka z moškim, ki je že imel otroka. In po porodu ni bilo vse kot iz pravljice. Uspešno sta združili moči za nastanek odličnega stripa, namenjenega tistim bralkam in bralcem, ki se ne zadovoljijo z medijsko in družbeno olepšano sliko materinstva, ampak so pripravljeni videti tudi senčno plat tega obdobja življenja. Strip pripoveduje zgodbo o paru, katerega »ljubezen je bila tako velika, da je bilo preveč za dva«. Clovis že ima dve hčerki, Marketa bo prvič mati. Njeno prvotno navdušenje prekine resničnost, ki je precej bolj boleča, kot je pričakovala. Vendarle se ne more pritoževati, saj sta porod in materinstvo nekaj najbolj naravnega, vse druge to opravijo z levo roko. Kaj je z njo narobe? Če bi le imela namestnico, ona bi gotovo opravila bolje … Bolečine, občutek krivde in nezadostnosti … Marketa se sreča s poporodno depresijo. Jo bo zmogla premagati?

Glej tudi:

Kdaj se bo začela med nama plesti vez? Rada bi bila dobra mama, čudežna mama. Tako si to predstavljam. Toda stvarnost je povsem drugačna. Ne občutim ničesar, kar bi bilo podobno materinskemu nagonu ali vsaj temu, kako si ga predstavljam. Ne občutim potrebe, da bi jo hranila s svojim mlekom. Ne počutim se zmožno, da bi žrtvovala vse za njen obstoj, in ob njenem joku se mi ne trga srce. (93)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Namestnica.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 52
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi