Na svidenje, Lara

Žanrkriminalni roman, mladinski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaDob pri Domžalah, 2020
Založba
Ključne besede Družina, Smrt, Medosebni odnosi, Pogum, Žalost, Sestre, Dvojčki (ljudje)
Število strani

211

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Še ena izjemna kriminalna zgodba izpod prstov slovenskega pisatelja Igorja Karlovška, ki sem jo prebrala brez predaha. S čustvi nabita zgodba te posrka v svoje globine, kjer slediš iskanju resnice in morilca.
Tinino sestro dvojčico najdejo umorjeno in preiskava pokaže, da je bila tudi grobo posiljena. Tina je izjemna matematičarka, sestra Lara je bila nadarjena violinistka, ki se je pri profesorju Debelaku pripravljala na državno tekmovanje. Po sestrini smrti se Tina s pomočjo sošolk poda na nevaren lov za morilcem, ker se ji zdi, da so kriminalisti obstali na začetku. Z namenom se je odločila, da bo še naprej igrala violino, čeprav ni tako dobra kot sestra. Ljubeča starša ji stojita ob strani in jo spodbujata, zaskrbljena sta le, ker želi sama ujeti morilca…

Ko med nama ni bilo več očesnega stika, je šlo kar dobro. Naučiti sem se morala, da sledim njegovemu tempu. On je bil orkester, jaz sem bila tisto najlepše v skladbi. Na prvi pogled se je videlo, kako veliko vaje je potrebne, da bo romanca z najino izvedbo jemala dih. Za zmago ne bo dovolj kaj manj. Moje konkurentke so bile vse odlične violinistke, vse s srcem in dušo pri stvari, jaz pa daleč od tega.
Na mojem mestu bi morala biti Lara. (str. 58)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Na svidenje, Lara.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 127
Komentarji: 0
Število ocen: 5
Želi prebrati: 8
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 13

Dela avtorja