Ognjeni trije 3, Vihar

Žanrzgodovinski roman, mladinski roman, pustolovski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaDob pri Domžalah, 2023
Založba
Ilustracije Milanka Fabjančič
Ključne besede Pustolovščine, Slovani, Bratje, Izgnanstvo
Število strani

231

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Nadaljevanje slovanske pustolovščine 3

Nadaljevanje zbirke Ognjeni trije se začne z bojem dveh od trojčkov, Vlada in Vuka v družbi Zore, proti Obrom. Na pobudo Zore se zaradi nerešljive situacije predajo, kar pa zaplete nadaljevanje zgodbe.
Živa v družbi Kaline uspe premagati napadalca, ne da pa ji miru misel, da bi ga pustila umreti, zato mu vseeno pomaga. Razmišlja namreč dolgoročno, da bo moška pomoč še kako pomembna, ko se bodo premaknili naprej ob koncu zime.
Plamen, ki je že nekaj časa prepuščen sam sebi, se izkaže v tekmovanju najboljšega lokostrelca med Obri in postane njihov poveljnik. Ko se vanj zagleda kaganova hči Širaz, se za Plamena hitro najde posebna naloga.
Prepletanje zgodb naših junakov napoveduje še težko in naporno pot. Med drugim Živa rodi Plemenovo hčerko, ki jo poimenuje Miluša. Plamen ne sreča bratov, ki ju pred kagana pripeljejo njuni ujetniki, hkrati pa se jima kljub trpljenju in smrti, ki se jima obeta, najde rešitev, da uspeta zbežati. Nato nastopi pomemben trenutek, da se tudi brata Vlad in Vuk podata vsak po svoje. Trojčki se sedaj prvič vsak zase spopadajo s preizkušnjami.
Beg, zarote, boji, preživetje, posilstvo, vse to in še več sledi v tem delu zbirke. Tudi nove ljubezni in srečnih naključij ne primanjkuje. Pričakujte napeto in pustolovsko branje o slovanskih pustolovščinah.

Glej tudi:

Širaz je bila tiho. Ni se spodobilo veliko govoriti v prisotnosti moškega. Ženske so se pogovarjale med seboj, imele so svoj svet, mešanje moških in ženskih misli je bilo vedno težavno. Moški niso imeli veliko potrpljenja, in če ni bilo hitro po njihovo, so kmalu uporabili močnejše orožje.
Tista »ker jaz tako pravim« ali »moraš poslušati, ker sem moški« sta vedno zmagala. Širaz se je znala pogovarjati samo z mamo, z očetom pač ne. (str. 66)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ognjeni trije 3, Vihar.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 35
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja