Ognjeni trije 4, Past

Žanrpustolovski roman, zgodovinski roman, mladinski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaDob pri Domžalah, 2024
Založba
Ilustracije Milanka Fabjančič
Ključne besede Pustolovščine, Slovani, Bojevanje, Bratje, Izgnanstvo
Število strani

260

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Nadaljevanje slovanske pustolovščine 4

V četrtem delu zbirke Ognjeni trije izvemo, da je vsak od bratov zimo preživel sam, sedaj pa se bliža pomlad in nove spremembe. Vlad se skriva ob Donavi, Plamen preživi zimo v slovanskem naselju in opravlja nalogo izvidnika, kaganu mora sporočiti o premikih Onogurov. Živa s Kalino, hčerko Milušo in Wallandom zapusti zimsko zatočišče v želji, da bi se končno lahko vrnila domov.
Vuk, ki ga je z bratom v prejšnjem delu rešila princesa Širaz, prisostvuje ugrabitvi dekleta in se odloči, da bo ugrabiteljem sledil in rešil princeso. Princeso ugrabijo Onoguri, čeprav je bilo dogovorjeno, da se bo poročila z njihovim princem Jutasom.
Seveda se dogaja tudi Zori, ki končno zagleda Vlada in mu nato skuša tudi slediti, naleti pa na njegovega očeta Ognjena, ki poskrbi zanjo. Novi zapleti, novi spopadi, končno pa se tudi trije bratje ponovno snidejo in si pomagajo v veliki bitki. Čaka vas napet del Ognjenih treh in končno tudi snidenje vseh treh bratov. Sedaj pa nas zanima le še, če bodo v nadaljevanju vsi našli svoje izbranke in če se bo Ognjen končno postavil na stran sinov.

Glej tudi:

Srečanje z očetom je Plamena močno pretreslo. Čeprav je vedel, da je za očeta mrtev, je bilo hudo to tudi v resnici izkusiti. Tako zelo je hrepenel po očetovem objemu, da ga je bolelo srce. Če ga ne bi nekje v ozadju kljuvala misel, da se mora boriti za življenje zaradi Žive, bi kar umrl. To, kar so govorili stari, izkušeni ljudje, da je smrt lažja od izgnanstva, se je izkazalo za resnično. (str. 232)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ognjeni trije 4, Past.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 101
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0

Dela avtorja