Na polju milosti

Žanrljubezenski roman, zgodovinski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2016
Založba
Prevod Irena Modrijan
Ključne besede Družina, Krščansko življenje, Svetopisemske dežele
Število strani

304

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Na polju je vzklila ljubezen

Avtorica romana se je rodila v Iranu v muslimanski družini. Ko so se njeni starši ločili, se je najprej preselila v Anglijo, nato pa je študij nadaljevala v ZDA, kjer tudi sedaj živi. Avtorica se je pri dvajsetih spreobrnila v krščanstvo in študirala teologijo in to je tudi vplivalo na njeno življenje in pisanje.

V zgodbi ima osrednjo vlogo mlada ženska Ruta. Sledimo njenemu življenju s starši, nato se poroči. Zaradi bolezni in izčrpanosti ji umeta mož in tast. Skupaj s taščo, s katero imata zelo lep in poseben odnos, odideta v Izrael in skušata preživeti, ker sta živeli v pomanjkanju. Ruta je pobirala za žanjci ječmen na poljih, ki jim je ostal. Boaz, lastnik polja, ki mu je umrla žena in je dolgo živel sam, jo je opazoval. Zavzel se je zanjo, ji prinašal hrano v hvaležnost za njeno skrb za taščo Naomi, ki je bila njegova sorodnica. Boaz v sebi odkrije, da njegova naklonjenost do Rute ni samo zaradi hvaležnosti … več v romanu. Roman je čuten, dragocen, ker avtorica skrajno lepo in doživeto predstavi njuno zgodbo, sam ljubezenski odnos med moškim in žensko, z vsemi boji, strahovi in pomisleki v njuni notranjosti, ki nas ganejo in pripeljejo do roba solz. Zgodba sloni na vsebini Rutine knjige v Stari zavezi.
Prevod dela: In the field of grace

Glej tudi:

“Ruta je čutila, kako jo ob Naomijinih zagotovilih hromeči strah vse bolj zapušča. Ni sama. Spremlja jo Bog. Če bo svoje življenje predala njemu, ne bo skoparil s skrbjo zanjo. Nenadoma je goreče in z gotovostjo spoznala, da bo vse v redu z njo, ne glede na izid nočnega srečanja. Vse dni svojega življenja bo imela ob sebi Gospoda in to ji bo zadoščalo, tudi, če je Boaz noče.” (str. 212)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Na polju milosti.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 28
Komentarji: 0
Število ocen: 6
Želi prebrati: 10
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 12

Dela avtorja