Moriti čuječe : upočasnjen kriminalni roman

Žanrkriminalni roman
Narodnostnemška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2022
Založba
Ključne besede čuječnost, Organizirani kriminal, Umori, Črni humor, Odvetniki, Psihoanaliza
Število strani

368

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Čuječnost je nepristranska življenjska drža, ki jo tako občudujemo pri otrocih. Otroci živijo v sedanjem trenutku. V igro zatopljen otrok uživa trenutek. Naučite se biti nepristranski kakor otroci.

Prevod dela: Achtsam morden.
Ob slabi zakonodaji in dobrih odvetnikih mirno lahko postavimo enačaj za rajsko življenje kriminalcev in ugodno klimo za razmah njihovih poklicnih dejavnosti. V naboru so umori, izsiljevanja, brutalno fizično nasilje, ustrahovanje. In, kot se vedno reče, sledi denarju. Na zakonit način mu sledi Bjorn kot pravni zastopnik okorelih nasilnežev. Zelo uspešen je pri tem, hkrati pa ljubeč družinski oče in mož. No, pri zadnji vlogi malce škriplje, zato se prijavi v program za čuječnost. Guru ga spoznava z zakonitostmi predmeta in Bojrn se izkaže za gorečega učenca. Seveda si kot dober odvetnik tudi poglavja čuječnosti prilagodi oziroma jih interpretira v svoji maniri. Zgodba nas vodi v temine brutalnega sveta, ki ne bi prizanašale niti otrokom. S popotnico cinizma in čuječnostnimi mantrami, skupaj z Bjornom hodimo po poti, tlakovani z dobrimi nameni, naravnost v pekel.

Vsi ti ljudje so nekaj hoteli od mene. Po stari navadi me je že zvilo v želodcu, ramena so se mi napela in začel sem škrtati z zobmi.
Saj vendar nisem razkosal svoje najzahtevnejše stranke, da bi se dal takoj zatem spet zaposliti vsemogočim idiotom! Tako ni moglo iti naprej. Joschka Breitner mi je svetoval, naj se kratko malo umaknem iz stresnih položajev. Odidem iz prostora, zadiham, se malo sprehodim…
Ne, ne bom se spet preprosto oprijel starih navad. Zato sem najprej nekajkrat vdihnil in izdihnil, da bi se pomiril. Potem sem se odločil, da se odpovem avtomobilu in vsaj del poti do pisarne prehodim, Toda tako bom zamudil. Raje sem sproščeno pozen kot krčevito točen. ( str. 134)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Moriti čuječe : upočasnjen kriminalni roman.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 20
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 4

Morda vam bo všeč tudi