Misija London

Žanrsatirični roman
Narodnostbolgarska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2014
Založba
Prevod Eva Šprager
Ključne besede Diplomacija, Satira
Število strani

223

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

7-8 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Balkansko

Da srečaš her majesty, kraljico, ki pride še na tvoj koncert in si zanjo oh, my dear, to pa je nekaj! In ni lahko biti veleposlanik države, še do nedavna vklenjene v komunistične okove, ki se trudi biti po evropsko enaka ostalim. Če je tvoja služba še na otoku, ki določa pravila lepega in primernega vedenja, potem moraš biti zelo hladnokrven veleposlanik. Tudi Varadin je takšen, na zunaj, medtem ko mora svojo notranjo živčno napetost brzdati s terapijo s števili priznanega dr. Pepolena. Roke iz žepov torej in na branje Misije London! Satirični Alek Popov precizno in usmerjeno analizira vse, kar poznamo pod oznako: balkansko. Med vrsticami pa nas zbada tudi zahodno licemerje.

Glej tudi:

V glavo ji je šinila kri. Moj bog, kakšna čast! Da bi jo zdaj lahko videli Kjutučeva in Mustakova! Kaj vesta onidve? Bedni provincialki! Evo, ONA hodi ob meni, opira se na mojo roko, pogovarja se z menoj-ONA, angleška kraljica! A slišite? A vidite? A razumete? Ne, nikomur ni bilo mar. Grozna nacija, ničesar si ne zasluži! O, my dear! Evo, spet je to ponovila. To so znaki. Všeč sem ji. Preproga je izginila izpod njenih nog; imela je občutek, da stopa po zraku. Napolnil jo je čudovit sij. Pojdite k hudiču, prekleti kmetavzi!
(str. 190)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Misija London.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 13
Komentarji: 0
Število ocen: 4
Želi prebrati: 0
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 4