Ljubitelja knjig

Žanrljubezenski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2022
Založba
Prevod Alenka Gortan
Ključne besede Knjigarne, Knjige, Odnosi med spoloma
Število strani

477

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

15-16 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Priljubljena ameriška pisateljica Emily Henry piše sodobno ljubezensko prozo, ki je zabavna, polna iskrivih domislic in začinjena s kančkom erotike. V romanu Ljubitelja knjig spoznamo literarno agentko Noro, ki je pri svojem delu neizprosna, učinkovita in vedno z odliko opravi svoje delo. Je lepa, samozavestna in uspešna. Celo tako brezkompromisna je, da ji sodelavci skrivaj nadenejo vzdevek Morski pes. A videz vara. Nora bi v resnici naredila in žrtvovala vse, da bi osrečila svojo edino mlajšo sestro Libby, zato ustreže njeni prošnji in skupaj se odpravita na dopust v Severno Karolino. V malo zakotno mestece, kjer se vsi poznajo. V mestni knjigarni naleti na tekmeca – literarnega urednika Charlieja Lastro. Srečanje, ki sta ga imela v preteklosti, ni potekalo po načrtu in Nora je odločena, da se bo Nevihtnemu oblaku, kot kličejo Charlieja, izogibala v širokem loku. Usoda pa ima z njima drugačne načrte …
Bralci se skupaj z glavnima junakoma podamo na duhovit, iskriv vrtiljak čustev, romantike pa tudi drobcev resničnih, žalostnih, življenjskih preizkušenj.

Glej tudi:

Mama in Libby sta imeli radi ljubezenske zgodbe, v katerih se je vse končalo popolno, zavito v darilni papir z lepo pentljo, jaz pa sem se vedno spraševala, zakaj me vleče k nečemu drugemu. Včasih sem mislila, da zato, ker ljudje, kot sem jaz, ne dobijo takšnih koncev. In da je prositi zanje, upati nanje, način, da izgubiš nekaj, česar nikoli nisi imel.
Str. 379

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ljubitelja knjig.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 213
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5