Ljudje, ki jih spoznamo na počitnicah

Žanrljubezenski roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2022
Založba
Prevod Katja Mrak
Ključne besede Odnosi med spoloma, Počitnice, Potovanja
Število strani

459

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

15-16 ur

Knjiga je del serije:
Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Navdih za zabavno, iskrivo ljubezensko branje je Emily Henry našla v klasični romantični komediji Ko je Harry srečal Sally. Poskrbela je za vse nepogrešljive elemente žanra: energično, dogodivščin in potovanj željno Poppy Wrigt ter njeno živo nasprotje – umirjenega, odgovornega, resnega Alexa Nilsna. Njuno prijateljstvo sega v čase šolanja, roman pa se začenja na točki, ko imata za seboj že več let trdnega prijateljstva. Piko na i mu dajejo vsakoletne skupne počitnice.
Pisateljica bralca spretno vodi med dvema prepletajočima se pripovednima časoma. Prvi razkriva dogajanje na preteklih počitnicah, drugi pa opisuje dogajanje na zadnjih, ki so najbolj dramatične. Poppy in Alex sta si jih privoščila po dveletnem morečem premoru. Hrvaški otoki so s svojo lepoto zmedli tudi ta dva knjižna junaka. Med njima se je zgodilo nekaj, kar je na kocko postavilo vse, kar sta zgradila do sedaj. Jima bo na tem poslednjem potovanju uspelo rešiti prijateljstvo in pogledati resnici v oči?
Zabavno, sočno, iskrivo branje, z nepredvidljivimi dialogi in domislicami, ki se lahko kosa z vsemi največjimi uspešnicami med romantičnimi komedijami.
V slovenskem prevodu lahko beremo še eno delo Emily Henry, in sicer Roman za plažo.

Glej tudi:

Na počitnicah si lahko, kdor koli želiš. Tako kot dobra knjiga ali posebna oprava te počitnice popeljejo v drugo različico sebe. V vsakodnevnem življenju težko brez sramu pomigaš ob glasbi, na pravi, z lučkami osvetljeni terasi pa se ob spremljavi bobnov zasukaš in zavrtiš kot strokovnjak.
Str. 9

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ljudje, ki jih spoznamo na počitnicah.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 416
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 12
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5

Dela avtorja