Ljubezen v času Covida : literarno branje študentk in študentov programa Kreativno pisanje – poezija pod mentorstvom prof. dr. Borisa A. Novaka ter pesnic in pesnikov, pisateljic in pisateljev Milana Dekleve, Milana Jesiha, Vida Snoja, Brine Svit, Janija Kovačiča, Katje Gorečan, Vinka Möderndorferja, Alenke Jovanovski, Veronike Šoster, Nine Kremžar, Aljaža Koprivnikarja, Varje Balžalorsky, Laure Repovš, Miha Pintariča in Borisa A. Novaka

Žanrpesem
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2021
Založba
Ključne besede Pesniški jezik, Študenti, Oblika, Študentke
Število strani

245

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

8-9 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Kako zveni ljubezen v času Covida?

Zbornik je nastal v sodelovanju študentov in študentk programa Kreativno pisanje – poezija pod mentorstvom prof. dr. Borisa A. Novaka ter pesnic in pesnikov, pisateljic in pisateljev Milana Dekleve, Milana Jesiha, Vida Snoja, Brine Svit, Janija Kovačiča, Katje Gorečan, Vinka Möderndorferja, Alenke Jovanovski, Veronike Šoster, Nine Kremžar, Aljaža Koprivnikarja, Varje Balžalorsky, Laure Repovš, Miha Pintariča in Borisa A. Novaka. Zbornik je poln posrečenih, spretnih, predvsem pa izjemnih in pristnih pesmi. V njem najdemo tako pesmi v slovenščini, kot tudi v tujih jezikih (nekatere so tudi prevedene v slovenščino), kar lahko pripišemo dejstvu, da so pesmi prispevali tudi tuji študentje in študentke na študijski izmenjavi (ponavadi v okviru programa Erasmus). V mojstrsko spisanem uvodniku profesor dr. Boris A. Novak zapiše, da je svoje mlade kolegice in kolege »pogosto spravljal v obup z zahtevami po spoštovanju oblike,« izdelek pa je ravno zaradi tega živopisan kalejdoskop oblik in slogov, jezikovnih posebnosti in tematik, vizualnih elementov in klasičnih oblik. Poezija je večna in srečni smo za ljudi, ki jo znajo ustvarjati, jo oblikovati in približati vedno novim generacijam.

KJE SO ŠKARJE KO JIH RABIŠ
ko bom visel z avtocestnega nadvoza
ko bom končno lahko od blizu prebral
tisti moder grafit
grem stavit da gre za naključno nametane črke
a niso vse črke naključno nametane
kod ib vdeel

Avtorica: Veronika Šoster (str. 205)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Ljubezen v času Covida : literarno branje študentk in študentov programa Kreativno pisanje – poezija pod mentorstvom prof. dr. Borisa A. Novaka ter pesnic in pesnikov, pisateljic in pisateljev Milana Dekleve, Milana Jesiha, Vida Snoja, Brine Svit, Janija Kovačiča, Katje Gorečan, Vinka Möderndorferja, Alenke Jovanovski, Veronike Šoster, Nine Kremžar, Aljaža Koprivnikarja, Varje Balžalorsky, Laure Repovš, Miha Pintariča in Borisa A. Novaka.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 14
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Morda vam bo všeč tudi