Lakota

Žanrantiutopični roman, družbenokritični roman, znanstvenofantastični roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaIzola, 2015
Založba
Prevod Ana Ambrož Strle
Ključne besede Futurizem, Ljubezen, Hrana, Uporništvo
Število strani

378

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Kaj storiti, ko si lačen v svetu, v katerem je lakota prepovedana?

V svetu prihodnosti ni več lakote. Ker je bilo zaradi hrane sproženo toliko vojn, ki so zastrupile svet, v katerem sedaj ne zraste nič več živega, so se elite odločile, da za vekomaj odpravijo potrebo po hrani. Vse, kar ljudje potrebujejo za življenje, dobijo v sintetičnih tabletah, ki uravnavajo vse od lakote do čustev in plodnosti. Kar se zdi idealno urejen visoko tehnološko napreden svet, se začne pred pripadnico višje priviligiranih prebivalcev, najstnico Thalio Apple sesuvati, ko kljub vsem varnostnim ukrepom začuti lakoto. V iskanju rešitve spozna fanta, ki ji odpre nov svet – svet ljubezni in naravnega življenja, v katerem svoje mesto najde tudi hrana. Ugotovi, da navidezno idealno urejeni svet ni enak za vse in da korporacije z nadzorom hrane obvladujejo prebivalstvo. Pridružita se revoluciji – toda kaj, če tudi obstoječa alternativa ni prava?

“Že mu hočem povedati, da prvič v svojem življenju zares razumem, kako zelo nepravičen je naš svet, pa me Basil dobesedno pomendra pred sabo.
“Ko je Ensvet pogoltnil ves trg za prehrano, potem pa drugega za drugim pokupil še vsa ostala podjetja ter pokupil vse politike, je s tem iztrebil vsako možnost, da bi nekdo, kot sem jaz, kadar koli lahko pobegnil iz tega sranja. Najboljše, na kar lahko upam, je hlapčevsko delo odpravljalca napak v sistemu, ki ga prav nič ne briga, če živim ali umrem.”” (str. 226)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Lakota.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 26
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 5