Kozmična ljubezen

Žanrljubezenski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2023
Založba
Prevod Suzana Pečnik
Ključne besede Astronavti, Odnosi med spoloma
Število strani

368

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

12-13 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Zgodbo izmenjaje pripovedujeta Chris in Hallie. Slednja je načrtovalka porok in ena od njenih strank ji pomotoma pošlje video posnetke svojega nekdanjega fanta Chrisa Ortiza, ki jih ji je pošiljal med bivanjem na Mednarodni vesoljski postaji. Hallie jih skrivaj pogleda ter začne tudi sama Chrisu pošiljati posnetke svojih razmišljanj, a je prepričana, da jih ne bo nikoli nihče videl.
Na zabavi nekdanjega dekleta Chris spozna Hallie v živo in zdi se, da je med njima preskočila iskrica. A življenje je za oba precej razburkano. Hallie je obtičala sredi čustvene vojne, ki jo bojujeta starša po grdi ločitvi, Chris pa ima zelo zapleten odnos z očetom. Čeprav je postal uspešen in slaven astronavt, ne more izpolniti očetovih pričakovanj. Med Hallie in Chrisom se kar iskri, a vendar so med njima tudi skrivnosti, ki si jih bosta morala prej ali slej zaupati. Jima bodo zvezde naklonjene?
Prisrčna, strastna romanca, ki zajame vso silo čustvenega naboja porajajoče ljubezni, obenem pa uspe opozoriti na nekatere pasti, ki se ob tem pojavijo. Dodana vrednost romana so vprašanja na koncu knjige za pogovor o prebranem, ki jih lahko s pridom uporabimo pri biblioterapevtskem delu.

Glej tudi:

Tu gori mi je všeč, ker ni nobenih oslarij, Darce. Imamo svojo rutino, naloge in upoštevati moramo čustva drug drugega. Ta prostor je večji, kot ljudje mislijo, ampak to ni pomembno, ker smo primorani biti skupaj več mesecev. Če stvari, ki ti gredo na živce, zadržuješ v sebi, se le kopičijo. Ni tako kot na Zemlji, kjer lahko neke stvari pozabiš, ker se pač oddaljiš od nekoga … Tu gori vsak pove, kar si misli. Spopademo se s težavo in gremo dalje. Brez oslarij. Zato sem začel razmišljati, zakaj ne more biti vedno tako? Rad bi verjel, da sem iskren človek, odkrit, ampak če dobro pomislim, to ne drži v celoti. Veliko razlogov je, zakaj skrivamo svoja prava čustva: da zaščitimo čustva drugih ljudi, da zaščitimo svoja, ker mislimo, da položaj ni vreden prepira … ker nas je strah. Koliko lažje bi bilo, če bi se lahko dogovorili, da bomo iskreni drug z drugim, pod pogojem, da prihaja iskrenost z najboljšimi nameni? Ampak v tem tiči tudi težava … Nimajo vsi dobrih namenov. Nekateri ljudje uporabljajo iskrenost kot orožje.
Str. 62

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Kozmična ljubezen.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 110
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 4

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja