Knjiga o Baltimorskih

4,5
(20)
Žanrdružbeni roman
Narodnostfrancoska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2017
Založba
Prevod Iztok Ilc
Ključne besede Družinski odnosi, Pisatelji, Skrivnost
Število strani

542

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

18-19 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Roman skozi pripoved uspešnega pisatelja Marcusa Goldmana razkriva vzpone in padce dveh vej rodbine Goldman: Baltimorskih, Marcusovega bogatega strica in tete, in Montclairskih, Marcusovih staršev srednjega razreda. Spremljamo zgodbo treh bratrancev Goldman oziroma dveh bratrancev in fanta, ki ga bogati, uspešni, sijajni Baltimorski Goldmani vzamejo za svojega. Bratrance povezuje močna vez, nepremagljivo trojico tvorijo vse od otroških let. Skozi leta pa se zavezništva krhajo – še posebej, ko v druščino vstopi privlačna soseda Alexandra. Odnosi med Baltimorskimi se z leti vedno bolj rahljajo, vse dokler neke noči pred zahvalnim dnem ne pride do Drame, ki jim spremeni življenje. Roman v počasnem tempu iz poglavja v poglavje prepleta zgodbi odraslega Marcusa, pisatelja, ki išče navdih za nov roman, z Marcusovimi spomini na otroštvo ob bratrancih, in dobi epilog z odkritjem skrivnosti, ki so pred Marcusom dolga leta ležale pozabljene.

»Nehaj s to dramo, Marcus. Ni bila ena drama, ampak jih je bilo več. Drama tvoje tete, bratrancev. Drama mojega življenja. Bile so drame, prišle bodo nove in vseeno bo treba živeti naprej. Drame so neizogibne. Pravzaprav niso zelo pomembne. Šteje le način, kako jih prebrodimo. Ti svoje drame ne boš prebrodil, če se boš izogibal zahvalnemu dnevu. Nehati moraš, Marcus. Imaš starše, prijatelje. Hočem, da začneš spet praznovati zahvalni dan. Obljubi mi.« (str. 536)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Knjiga o Baltimorskih.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 77
Komentarji: 0
Število ocen: 20
Želi prebrati: 9
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 29

Morda vam bo všeč tudi