Kitova knjižnica

Žanrstrip
Narodnostbelgijska književnost
Kraj in leto izidaJezero, 2024
Založba
Ključne besede Knjige, Knjižnice, Kiti, ljubezen do knjig, Prijateljstvo
Število strani

77

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

2-3 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Je mogoče ljubezen do knjig ubesediti ali preliti v slike? Belgijskima ustvarjalcema, ki sicer slovita po svoji drznosti, je uspelo prav to. V stripu Kitova knjižnica se potopimo v tenkočuten strip za vse generacije. Izvirno, poetično in s številnimi odtenki modre slikata strast do knjig in življenja.
Glavno vlogo prevzame orjaški sinji kit. Živi globoko na dnu oceana, za nasmeškom pa v svoji notranjosti skriva na tisoče knjig za morske živali. Pravzaprav ima v trebuhu pravo knjižnico. In knjige so urejene po abecedi! Kadar ga ribice dovolj dolgo prosijo, si nadene naočnike in bere zgodbice. Nekega dne pa se mu pripeti nezgoda. Pomotoma prevrne čoln pomorskega poštarja. Med njima se splete prav posebna zgodba, ki pa nikogar ne bo pustila hladnega. Ali kot pravi prevajalka Mateja Seliškar Kenda: »gre za poetičen, sporočilno in oblikovno močan strip, ki ga toplo priporočam v branje.«
Zgodba, ki je morala priti na površje …

Morje, kot naše srce, kar kipi od skrivnosti. A če človeku srce prekipi, lahko seže po peresu in vse, kar ga teži, odvrže na plažo strani. Učimo se pripovedovati zgodbe, kot se učimo plavati. Da se ne utopimo. Morje pa se ni nikdar učilo pisati in zdaj se utaplja. A nihče se ne požene za njim. Nihče ga ne reši … Nihče ga ne potegne iz vode … Nihče ga ne odnese na kopno. In morje utone.
Str. 2-3

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Kitova knjižnica.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 64
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3