365 dni

Žanrdružbeni roman, erotični roman
Narodnostpoljska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2021
Založba
Prevod Marko Bogataj
Ključne besede Ljubezen, Mafija, Odnosi med spoloma
Število strani

301

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Moja boš!

Na svoj devetindvajseti rojstni dan se Laura Biel znajde v neznani sobi. Na Siciliji je počitnikovala s fantom in prijatelji, a v tujem okolju se kar naenkrat znajde sama, v osrčju vplivne mafijske družbe. Don Massimo Torricelli je po nekem mafijskem obračunu skoraj umrl. Na pragu smrti se mu je sanjalo o ženski, ki je bila izredno podobna Lauri Biel. Njeni portreti krasijo njegovo vilo, še preden jo zares spozna. Ko jo zagleda na Siciliji kot živo bitje, ne more verjeti svojim očem. Uresničijo se mu sanje. Uporabi svoj vpliv in jo ugrabi. Prosi jo za 365 dni, v katerih si bo skušal pridobiti njeno naklonjenost. Zgodba se nadaljuje v slogu priljubljenega branja za sprostitev, serije E. L. James, Petdeset odtenkov sive, ki so bili (kot ta roman) ujeti na filmska platna. Avtorica je znana poljska kozmetologinja, svojo narodnost pa je posodila Lauri, glavni književni junakinji serije 365 dni. Napeto dogajanje, ki odstira ozadje mafijskih družb, začini ljubezenski odnos. Golo telesnost prežemajo globlja občutja, ki oba junaka učijo o ljubezni in navezanosti ter dejanskem pomenu obojega. Avtorica je temo spolnosti izpostavila, vidno, na trenutke celo grobo opisala, saj meni, da se o tem premalo, predvsem pa premalo jasno govori. Vsekakor namenjeno odraslim bralcem in bralkam!

“Srečna bova skupaj, Laura. Boš videla,” je rekel in me poljubil na čelo. (str. 133)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige 365 dni.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 210
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 10
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Morda vam bo všeč tudi