Kaj ima ljubezen s tem

Žanrljubezenski roman, mladinski roman
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2009
Založba
Ključne besede Odraščanje
Število strani

277

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

9-10 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Lucija, ponavadi jo vsi kličejo kar Lusi, je stara skoraj šestnajst let. V šoli sicer brez problemov, a kaj, ko vse drugo nikakor ne gre. Mama je pred dobrim letom, ko je izvedela za mlado očetovo ljubico Suzi, izginila neznano kam in hčerko prepustila očetu. Ki ne ve prav dobro, kaj naj počne z odraščajočo najstniško hčerjo. Zato jo prepusti kar babici Mili, ki res poskrbi zanjo, a ima tudi sama svoje skrivnosti. Lusina največja skrb je, kako izgubiti nedolžnost pred šestnajstim letom in tako postati povprečna najstnica. Tudi prijatelj Rok, ki se deklarira za geja, ji pri tem ne more konkretno pomagati, ji pa nudi vso organizacijsko pomoč, da bi ta projekt realizirala.
Roman je sicer namenjen najstnikom a ga bodo zaradi prisrčnega pristopa do sodobnih življenjskih situacij in trendov in duhovito napisane zgodbe z veseljem na mah prebrale tudi srednje in starejše generacije. In konča se s sprejemljivimi rešitvami za vse.

»Kaj pa naj sicer počnem? Do pozne starosti čuvam devištvo za viteza, ki ga nikoli ne bo? Poglej, ves svet je obseden s tem ali ne? Če je bil včasih seks potreben za ohranjevanje vrste, je danes za to še najmanj učinkovit, saj vsi vemo, kakšna je nataliteta v Evropi. Potrebujemo ga pač bolj za prodajo avtomobilov, kupovanje zavezništev, potrjevanje lastne uspešnosti in …«
»In kupovanje ljubezni,« me je dopolnil …
»Pa kaj ima ljubezen s tem?« sem zagodrnjala. » (str. 29)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Kaj ima ljubezen s tem.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 72
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 5
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 4

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja