Izginulo dekle

Žanrkriminalni roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2022
Založba
Prevod Irena Furlan
Ključne besede Ljubezen, Spletke, Skrivnosti, Umor, Prijateljice
Število strani

318

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

To ni ona! Ona je mrtva, kajne?

Francesca Howe, ki jo bližnji kličejo Frankie, se na Danielovo prošnjo vrne v domači kraj. Nanj jo vežejo boleči spomini na izginotje Sophie, Danielove sestre in njene najboljše prijateljice. Odkrili so nove sledi, ki pričajo o tem, da padec Sophie s pomola ni bil nesreča, temveč umor. Frankie se v svojem rojstnem Oldcliffu ne počuti dobro, žalosti jo pogled na njihov propadajoči družinski hotel, prejema grozilna pisma in zdi se ji, da nikoli ni sama. In, ali je na pomolu morda za hip ugledala Sophie? Ni mogoče! Kako? Mrtva je! Zagotovo! Frankie se želi vse bolj vrniti v varno zavetje mesta, tam mora poskrbeti za hotele in njen oče umira. Edina oseba, ki ji je bilo zares mar zanjo, kateremu je bila punčica v očesu… Zanj bi naredila vse! Vse! Tudi morila? Prvi v slovenščino prevedeni roman britanske avtorice Claire Douglas prinaša srhljivo zgodbo o moči zavisti. Na presenetljivo razkritje pa je potrebno počakati vse do konca!

Pod nogami nekaj začutim in pogledam dol. Srce se mi skrči, ko vidim rjavo ovojnico, ki se mi je zataknila za peto. Sklonim se in jo poberem. V zgornjem levem kotu takoj opazim krvav madež, ki je videti kot grozljiv pečat. V trenutku vem, da je to ovojnica, ki je bila včeraj na mizi. Ovojnica, ki je potem čudežno izginila. Raztrgam jo in iz nje vzamem en sam kos papirja. OPAZUJEM TE (str. 242)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Izginulo dekle.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 182
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 6
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja