Intervjuji : Latinska Amerika skozi pogovore : od Allena Ginsberga do Maria Vargasa Llose

Žanrgovor
Narodnostslovenska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2016
Založba
Ključne besede Intervjuji
Število strani

409

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

13-14 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Marko Jenšterle je eden naših največjih poznavalcev Latinske Amerike in njene kulture. Na svojih poteh po Latinski Ameriki, kamor zaide vsaj dvakrat na leto, se srečuje z njenimi kulturnimi ustvarjalci in z njimi opravlja intervjuje. Intervjuji segajo v osemdeseta leta pa vse do danes. Med intervjuvanci so tako znana imena, kot je perujski nobelovec Mario Vargas Llosa, brazilska glasbenika Gilberto Gil in Caetano Veloso, čilska pisateljica Isabel Allende, argentinski pisatelj Ernesto Sabato in številna druga znana imena iz sveta literature, glasbe, gledališča – področij, ki Marka strastno zanimajo. Intervjuji so bili že objavljeni v časopisju, zdaj pa so zbrani vsi na enem mestu v pričujoči knjigi. Zadnji intervju v knjigi je opravljen z Markom Jenšterletom samim, v njem pa ne govori o sebi, temveč o svojem srečanju z nobelovcem Gabrielom Garcio Marquezom. Da, tudi z njim se mu je uspelo srečati, po dolgih letih prizadevanj, kako priti do pogovora s tem najslavnejšim pisateljem Južne Amerike. O čem sta se pogovarjala, pa si kar preberite.

Glej tudi:

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Intervjuji : Latinska Amerika skozi pogovore : od Allena Ginsberga do Maria Vargasa Llose.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 7
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 0