100 let imam in rada bi vam povedala —

Žanrživljenjepis / biografija
Narodnostfrancoska književnost
Kraj in leto izidaCelje ; Ljubljana, 2012
Založba
Prevod Tadeja Petrovčič Jerina
Ključne besede Življenjska modrost, Intervjuji
Število strani

141

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

4-5 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Lahkotna
Zahtevna

Najbolj znana Francozinja ob svoji stoletnici

Sestra Emanuelle je znana tudi kot “francoska mati Terezija”. Rodila se je 16. 11. 1908 v Bruslju, mami Belgijki in očetu Francozu. V mladosti je rada plesala in se lepo oblačila, a spoznala je, da njeno hrepenenje po ljubezni lahko izpolni le Bog. Postala je redovnica v kongregaciji Notre Dame de Sion, študirala filozofijo in teologijo in do upokojitve poučevala filozofijo v šolah v Turčiji, Tuniziji in Egiptu. Nato je več kot 20 let delala med smetiščarji v Kairu. Ustanovila je več šol, licejev, ambulant in bolnišnic za reveže. Po vrnitvi v Francijo je nadaljevala z delom za revne, napisala več desetin knjig, obiskovala otroke v šolah, dijake in študente, potovala in zbirala sredstva za pomoči potrebne. Ustanovila je dobrodelni ustanovi Les Amis de sœur Emmanuelle (1980) in ASMAE – Association Soeur Emanuelle (1985) za pomoč najrevnejšim otrokom. Zavzemala se je za solidarnost med ljudmi in za medverski dialog.Prevod dela: J’ai 100 ans et je voudrais vous dire …

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige 100 let imam in rada bi vam povedala —.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 16
Komentarji: 0
Število ocen: 1
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 2