Imperij : [vzpon Cicerona, največjega rimskega govornika in državnika : sodne spletke v razburljivem času rimske republike]

Žanrzgodovinski roman
Narodnostangleška književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2007
Založba
Prevod Katarina Jerin
Ključne besede tiron, cicero, stari rim, rimska republika
Število strani

319

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Tiron, M. Tulij, Ciceronov tajnik, ni bil le govornikov pisar in njegov pomočnik pri literarnem ustvarjanju, temveč tudi avtor in izumitelj hitropisa, kar mu je seveda omogočalo, da je v celoti in pravilno zapisoval besede javnih govornikov. Po Ciceronovi smrti je Tiron kupil kmetijo, kjer je po upokojitvi živel. Kakor trdi Hieronim, vse do svojega stotega leta. Robert Harris, angleški zgodovinar, je v zgodovinskem romanu, Imperij, opisal čas tik pred razpadom rimske republike, razkriva pa nam tudi delovanje takratnega sodnega koloseja, kajti v njem sta vladala nasilje in korupcija. Knjiga vas bo popeljala v sodne spletke razburljivega obdobja rimske republike. Spoznajte zgodbo o Ciceronu in njegovem zvestem tajniku Tironu.

Apolonove igre na šesti dan julija so po tradiciji zaznamovale začetek volilne sezone, čeprav se je v resnici v tistih časih vedno zdelo, da je volilna sezona. Ni se še dobro iztekla ena kampanja, pa so kandidati začeli napovedovati začetek prihodnje. Cicero se je šalil, da je vodenje države le nekaj, s čimer si se zmotil med enim in drugim dnevom volitev. In morda je to ena tistih reči, ki so ubile republiko: prenažrla se je glasovanja. Kakorkoli že, odgovornost za počastitev Apolona s programom zabave za ljudstvo je vedno padla na mestnega pretorja, ki je bil tisto leto Antonij Hibrida.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Imperij : [vzpon Cicerona, največjega rimskega govornika in državnika : sodne spletke v razburljivem času rimske republike].

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 25
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 3

Morda vam bo všeč tudi