Hišna pomočnica

Žanrdružbeni roman, kriminalni roman, psihološki roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2023
Založba
Prevod Marko Bogataj
Ključne besede Nasilje v družini, Družinske skrivnosti, Umor, Psihično nasilje, Služkinje, možje
Število strani

329

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

10-11 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Nina, kaj skrivaš?

Freida McFadden je napisala že lepo število kriminalk, a zaenkrat je v slovenski jezik prevedena le Hišna pomočnica. Njene knjige so na prvih lestvicah Amazona.
Nina zaposli mlado in privlačno dekle. A ima eno pomanjkljivost-je bivša kaznjenka. Millie ji zavida bogastvo, hčer in čednega moža Andya. Ne razume, kaj ta vidi na svoji ženi, saj večino časa le nerga. A ko se hišna pomočnica in Ninin mož zaljubita, se zgodba začne zapletati in pride do nepričakovanega preobrata. Potem je tu še mala podstrešna sobica, skrivnostni vrtnar Enzo in do potankosti izdelan načrt. Do konca odlično in napeto branje.

»Za hip zaprem oči in pomislim kako bi bilo živeti v Ninini koži. Kako bi bilo, če bi jaz vodila to gospodinjstvo. Če bi nosila draga oblačila in čevlje in vozila imeniten avto. Če bi imela služkinjo, ki bi ji lahko ukazovala – silila bi jo, da mi kuha, čisti, pere in živi v majcenem brlogu na podstrešju, jaz pa bi se valjala po zakonski postelji z milijavžent rjuhami. In kar je glavno, imela bi moža, kot je Andrew. Poljubljal bi me tako, kot poljublja njo. S telesom bi se stisnil ob moje prsi….« (str. 111)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Hišna pomočnica.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 630
Komentarji: 0
Število ocen: 8
Želi prebrati: 14
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 19

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja