Iskra v temi

Žanrkriminalni roman, psihološki roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2022
Založba
Prevod Katja Mrak
Ključne besede Pogrešane osebe, Dekleta, otroške psihologinje, Družinske skrivnosti
Število strani

414

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

13-14 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Spomnila se je, kje bi lahko bila vsa tista umorjena dekleta

Chloejin oče je že dvajset let v zaporu zaradi umora šestih najstnic, med njimi tudi njene dobre prijateljice, Lene. Njihovi družini so očitali, da je sodelovala pri očetovih zločinih, še posebej, ko so mediji izvedeli za ženino nezvestobo. Zato se je Chloe dolga leta izogibala očetu, mamo pa je v bolnici le redko obiskovala. Z ljubljenim bratom sta se nekako pobrala, postala je psihologinja in se zaročila z Danielom. Nato pa se izginotja deklet ponovijo, žrtvin nakit pa najde v svojem stanovanju. Ali je na delu očetov posnemovalec? Ali ima njen zaročenec prste vmes?
Izredno napet in nepredvidljivi kriminalni roman ameriške debitantke.

Toda spomini na poletje prinašajo tudi spomine na strahove. Ko so začela izginjati dekleta, sem bila stara dvanajst let. Dekleta, ne prav dosti starejša od mene. Pisalo se je leto 1999 in pred nami je bilo še eno običajno, vroče, vlažno louisiansko poletje. Dokler nekega dne ni bilo več tako. Spomnim se, kako sem nekega zgodnjega jutra odšla do kuhinje, mencala sem si zaspane oči in za seboj po tleh, obloženih z linolejem, vlekla turkizno odejo. Vse odkar sem bila dojenček, sem spala s tisto odejo. Spomnim se, ko sem blago zvijala med prsti, ko sem pred televizijo zagledala zaskrbljena starša. Šepetala sta.
(str. 27 in 28)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Iskra v temi.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 188
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 3
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 8

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja