Učiteljica

Žanrkriminalni roman, psihološki roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaTržič, 2024
Založba
Prevod Brigita Vogrinec
Ključne besede Medosebni odnosi, Mladoletnice (dekleta), Učitelji
Število strani

351

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Ugledni, izobraženi, sprevrženi

Zgodba nam prikaže idiličen ameriški par. Mož in žena, Eve in Nathaniel živita v svoji sanjski hiši, sta očarljiva in uspešna. Poročena sta že osem let in sta hkrati tudi sodelavca, oba sta profesorja na bližnji srednji šoli. Eve poučuje matematiko, Nathaniel pa angleški jezik in velja za najbolj priljubljenega in seksi učitelja na šoli. Kar kmalu pa lahko opazimo, da je ta podoba srečnega zakona le zunanja lupina, znotraj odnosa so vse iskrice in strasti že zdavnaj splahnele, ostale so le še navade in pretvarjanja. Ker tako ženi  kot možu ni mar za zakon, sta precej svobodna v svojem prostem času, kar pa pripelje do skrivnostnih obiskov trgovin, posvečanje svojega časa za številne obšolske dejavnosti in mentorstva dijakom, kar se lahko hitro spreobrne v zelo nemoralna dejanja.

Ko klečim na tleh, vzame Kenzie zvezek, ki ga imam na mizi. Bere s papirja, ki je na vrhu zvezka in želodec mi potone. Na tistem kosu papirja je pesem, ki jo je Nathaniel napisal le zame. Imela sem težavno jutro in vem, da ga danes ne bom videla, ker gospa Bennett hoče, da pride prej domov zaradi neke neumne večerje, zato se počutim bolje, če imam ob sebi del njega. Znova in znova sem prebirala pesem, dokler se mi ni zdelo, da mi bodo oči začele krvaveti.

(str. 190)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Učiteljica.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 175
Komentarji: 0
Število ocen: 0
Želi prebrati: 2
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 2

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja