Hansenovi otroci

Žanrdružbeni roman
Narodnostčrnogorska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2011
Založba
Prevod Dean Rajčić
Ključne besede Bolezni
Število strani

163

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

5-6 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Zadnji leprozorij v Evropi je na jugovzhodu Romunije.

Romunija konec osemdesetih let, v času Ceausescujeve diktature. V zadnji leprozorij v Evropi sprejmejo bolnika, ki še ni tako zelo iznakažen, vendar je “biološka grožnja” za zdrave prebivalce. Ko vidi druge gobavce, v grozi dojame, “kakšno brezkompromisno pošast nosi v sebi.” Skupaj s prijateljem gobavcem načrtujeta pobeg in zavedata se, da dobrega konca ne bo.

Spremna beseda: Zgodba o nastanku mlade črnogorske književnosti ali kako iz nič ustvariti več kot nekaj / Dijana Matković: str. 154-152.

“Večerjo mu je prinesel zdravnik osebno, mu ponudil cigareto in tokrat sedel na posteljo, zraven Robertovih stopal. Rekel je: Inkubacija lahko traja več let. Rekel je: V skladu s pravili se ne morete vrniti domov, preden ozdravite, in sicer zaradi varnosti ameriških državljanov. Rekel je: Ne smete ostati v oporišču, saj tako nalagajo interni predpisi. Rekel je: Vaše zdravljenje bo financirala vojska. Praznine med temi stavki je zdravnik zapolnjeval s stavki o globalnih podnebnih spremembah, o ženi, ki ga čaka v Seattleu in ki ne more več zdržati sama, o hladnih obrokih na terenu in o bedastih country melodijah vojaške radijske postaje. Rekel je: Zadnji leprozorij v Evropi je na jugovzhodu Romunije.” (Str. 47)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Hansenovi otroci.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 8
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 1
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 1

Dela avtorja