Družinska tragedija

Žanrkriminalni roman, psihološki roman
Narodnostšvedska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2022
Založba
Prevod Danni Stražar
Ključne besede Kazenske preiskave, Prešuštvo, Psihične travme, Švedska, Umori, Zakonci
Število strani

350

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

11-12 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Kdo ubije Stevena in Regino?

Kriminalno-psihološka poslastica Družinska tragedija govori o zakoncih, Stevenu in Regini. On je pediater, ona pa bolna vse dni leži v razkošni vili in je pod vplivom močnih zdravil. Študentka Karla si denar služi s čiščenjem pri njiju in Regina ji marsikaj zaupa, tudi to, da jo mož zastruplja. Obenem je Karla tudi sostanovalka z Billom in njegovo hčerko, Sally. Bill se po smrti žene nenehno bojuje s finančno stisko in išče delo. Hčerina sreča mu pomeni vse. Steven vara ženo s terapevtko Jennico, ki jo spozna na spletu in se ji obenem zlaže, da je njegova žena mrtva.
Odličen švedski avtor nas tudi tokrat ne razočara, saj se napetost nenehno stopnjuje, karakterji se zapletajo in do konca ni slutiti, kaj se je pravzaprav zgodilo.
Je Bill res morilec? Kdo je v resnici kriv in ali je Steven res psihopat, Regina pa paranoična?

Vse svoje življenje sem sovražila nezvestobo in se borila proti njej. Pri svojem svetovanju sem ženski za žensko govorila, da nezvestobe ni mogoče oprostiti, ker bi to bilo enako kot vdati se patriarhatu in zavrniti lastno vrednost….. To se mora enkrat končati. Enkrat mora nekdo ustaviti moške, kot sta moj oče in Steven. In ženske, kot sta moja mama in Regina. (str. 302)


Mama je vedno rekla, da sem kot odprta knjiga. Nikoli se nisem znala pretvarjati. Čustva imam zapisana na obrazu. Vendar sem mami dokazala. Motila se je.
(str. 345)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Družinska tragedija.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 117
Komentarji: 0
Število ocen: 2
Želi prebrati: 7
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 6

Morda vam bo všeč tudi

Dela avtorja