Otroci zla

Žanrkriminalni roman
Narodnostsrbska književnost
Kraj in leto izidaLjubljana, 2022
Založba
Prevod Tanja Bulajić
Ključne besede Umori, Politika, Kriminal, Beograd
Število strani

439

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

14-15 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

O zlu in maščevanju

Umor. Dva. Politika. Kriminalno podzemlje. Maščevanje. Zlatniki izpred stoletij. Zlo, ki je nastalo v nedavni preteklosti. Sedanjost. Korupcija. Podtikanja. Laži. Prevare. Beograd. In Nikola Bobić, nekdanji tožilec, zdaj odvetnik na lovu za resnico, in pol državnega aparata ter visokih državnih in verskih dostojanstvenikov na lovu za njim.
Po umoru politika hitro najdejo osumljenca za zločin. Državna tožilka naprosi odvetnika Nikolo Bobića, naj bo njegov zagovornik, zaradi njunega prijateljstva pa naj bi bil osumljenec tudi hitro obsojen, saj je v državi politična situacija vroča in pred vrati so volitve. Nikola sicer privoli v sodelovanje, a kmalu postane sam tisti, ki ga preganjajo in iščejo.
Miodrag Majić, beograjski sodnik in predavatelj ter avtor številnih strokovnih člankov in publikacij, avtor bloga, kjer piše o korupciji, politiki in tudi srbskem sodstvu, je spisal psihološko mojstrski prvenec, v katerem niti ena stran ni odveč.

Glej tudi:

Je mogoče, da je bil tako zaslepljen, da je prezrl poglavitne stvari? Je mogoče, da ni opazil Alenovega občasnega bosanskega naglasa? In kako je lahko prezrl dejstvo, da nikoli ni hotel na sojenja posiljevalcem, pri čemer se je vedno opravičeval, da ima pomembnejše opravke? Ali res v nobenem trenutku ni posumil v razloge Alenovega zanimanja za Draganovo obrambo? In da ni pomislil, da je ravno on Bušatliji posredoval grozilna sporočila! Jebenti, kako sem bil nor, je obupano pomislil. In kaj mi zdaj pomaga, da vse to vem, ko pa Brankovo truplo že plava v nekem mulju, kje bom kmalu pristal tudi sam?
(str. 403)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Otroci zla.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 79
Komentarji: 0
Število ocen: 7
Želi prebrati: 4
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 8

Morda vam bo všeč tudi