Dekle v pajkovi mreži

Žanrkriminalni roman
Narodnostšvedska književnost
Kraj in leto izidaTržič, 2015
Založba
Prevod Danni Stražar
Ključne besede Avtizem, Hekerji, Kriminalci, Novinarstvo, Računalniško programiranje, Varnostne službe, Vohunstvo
Število strani

527

Čas branja

Opozorjeni smo bili, da se čas branja razlikuje tudi glede na zvrst ali žanr knjige. Sklep: trenutno informativno obvestilo naj se dopolnjeno glasi: To je le ocena.

Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in drugih bralnih navad ter glede na literarno zvrst, žanr in druge posebnosti knjig.

17-18 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Nadaljevanje trilogije Millennium Stiega Larssona

Švedski raziskovalni novinar Mikael Blomkvist in hekerica Lisbeth Salander v nadaljevanju trilogije Millenium raziskujeta vohunsko zaroto, ki sega do najvišjih uslužbencev švedskih in ameriških obveščevalnih služb. Pri tem jima pomaga najbolj nepričakovana oseba: nemi avtistični deček, ki je bil priča umoru očeta, računalniškega genija. Z ugotovitvijo, da je deček savant, se začne lov na kriminalno združbo, za katero ponovno stoji duh iz Lisbethine preteklosti.

Roman, ki se v izvirniku imenuje To, kar nas ne ubije, je 11 let po smrti Stiega Larssona, avtorja prvih treh romanov, napisal švedski novinar in pisatelj David Lagercrantz. Njegovo ime morda že poznate, v slovenščino je namreč prevedena njegova literarna biografija o slavnem nogometašu z naslovom Jaz sem Zlatan Ibrahimović.

Glej tudi:

“Ampak vseeno, Mikael, to je bolno. Noben uravnovešen človek ne vkoraka sredi belega dne v zdravniško ambulanto in zlomi prstov zdravniku. Še kadar je Lisbeth Salander uravnovešena, tega ne počne.”
Mikael Blomkvist ni bil čisto prepričan o pravilnosti analize. Prej se mu je zdelo, da zveni logično, lisbethlogično, in pri tem je bil prav on bolj ali manj strokovnjak v tej zadevi. Če kdo, potem on ve, kako racionalno ta ženska razmišlja, ne racionalno kot ljudje na splošno, temveč racionalno na podlagi osnovnih izhodišč, ki si jih je postavila, in niti za hip ni podvomil, da tisti zdravnik ni naredil še bistveno hujše stvari kot to, da je otipaval napačno dekle.

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Dekle v pajkovi mreži.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 110
Komentarji: 0
Število ocen: 9
Želi prebrati: 9
Trenutno bere: 0
Je prebralo: 22

Dela avtorja