Čistost

Žanrdružbeni roman
Narodnostknjiževnost ZDA
Kraj in leto izidaLjubljana, 2017
Založba
Ključne besede Internet (računalniško omrežje), Novinarstvo
Število strani

847

Čas branja

To je le ocena. Dejanski čas branja je lahko krajši ali daljši, odvisno od individualne hitrosti branja in navad.

Pomembno je vedeti, da je branje osebna izkušnja in da je prav, da si vzamete toliko časa, kot je potrebno, da knjigo popolnoma vsrkate in jo cenite. Veselo branje.

28-29 ur

Knjiga še ni na vašem bralnem seznamu.

Vesela
Žalostna
Zabavna
Resna
Prijetna
Stresna
Predvidljiva
Nepredvidljiva
Domišljijska
Prizemljena
Čudovita
Neokusna
Nenasilna
Nasilna
Optimistična
Črnogleda
Neerotična
Erotična
Običajna
Neobičajna
Lahkotna
Zahtevna
Poglej vse

Čista klasika

Čistost je roman o svetovnem spletu. Čistost je roman o novinarstvu in žvižgačih. Čistost je roman o polpretekli zgodovini in Čistost je roman o sedanjosti. Prav tako je Čistost roman o poštenju, prevarah in zlorabah, je roman o posesivnosti, odraščanju in ljubezni. Čistost je tudi roman o umoru in nasilju, o političnih spremembah in globalizaciji, o svetu, ki se vse hitreje menja. Čistost je velik roman! Tako po vsebini, kot po obsegu. Je kompleksen z vsebinske plati, in tudi z jezikovne, a se dovolj lahko bere (na tem mestu gre pohvaliti tudi prevajalko), da lahko po njem poseže tudi nekoliko manj treniran bralec, če ga le ne bo odgnal njegov obseg, za kar upam, da se vendarle ne bo zgodilo, saj bi bil zaradi tega lahko ob vrhunski bralni užitek. Čistost je obvezno branje in bodoča (ameriška) literarna klasika!

Glej tudi:

“Zgolj zato,da bi se izognil dvourni različici tega pogovora – v kateri je oseba A skušala dokazati, da je oseba B naredila usodno napako, zaradi katere se je pogovor razvlekel, oseba B pa je oporekala verziji dogodkov osebe A, zaradi česar je, ker pogovor ni bil zapisan, oseba A po spominu rekonstruirala uvodni del pogovora, oseba B pa ponudila rekonstrukcijo, ki se je od rekonstrukcije osebe A razlikovala v nekaterih bistvenih vidikih, zaradi česar je bilo nato treba na dolgo in z veliko truda sestavljati in usklajevati obe rekonstrukciji – sem privolil, da odidem v New Jersey in se podam na izlet.” (str. 480-481)

Citati

(0)
Trenutno še ni dodanih citatov iz knjige Čistost.

Kritike

(0)
Knjiga še nima dodanih kritik.

Komentarji

(0)

Napiši komentar

Ogledi: 13
Komentarji: 0
Število ocen: 3
Želi prebrati: 7
Trenutno bere: 1
Je prebralo: 2